Finaleklare hjemmekokker

Blant de innsendte oppskriftene falt juryens valg på disse glade amatørene:

Aud Bøe (49) fra Hommersåk, oppvokst i Sandnes.
Nina Cappelen (47) fra Asker, født og oppvokst i Oslo, Texas og Trondheim.
Rune Gjertsen (37) fra Sotra – bor på Ålgård.
Mona Andresen Gulbrandsen (37) fra Bærum – bor i Drammen.
Jan Vidar Jacobsen (40) fra Sarpsborg – bor i Oslo.
Amalie Kivijärvi (21) fra Karmøy, bor i Stavanger.
Helene Reitan Lilleevjen (35) fra Stavanger/Trondheim – bor på Ålgård.
Sten J. McNeil Ånnerud (33) fra Halden – bor i Oslo.

Deltakerne kommer til Stavanger fredag 22. juli, og tar turen rett til Hjelmeland for å se på oppdrett av Sterling-kveita – den viktigste råvaren i retten de skal tilberede dagen etter. Kveite står også på menyen under middagen på Tango fredag – for å legge grunnlaget for senkede skuldre, inspirasjon og godt humør før konkurransedagen?

Hans Morten Hansen er konferansier under finalen, som foregår på hovedscenen på torget lørdag 23. juli klokka 10.30. Med kamera og storskjerm får tilskuerne bli med nesten opp i grytene.

For de som blir sultne av å se på, finnes det råd. Åtte plasser rundt et dekket bord skal auksjoneres vekk, til inntekt for Hjemmekokkfondet. Fondet øremerkes hjemmekokker som ønsker å øke sine kunnskaper om mat og matlaging. Hovmester for dagen er Arve Serigstad, matentusiast, kokebokforfatter og initiativtaker til Årets Hjemmekokk.

Alle deltakernes oppskrifter skal samles i en folder som deles ut under Gladmat, til inspirasjon for andre hjemmekokker.

Årets Hjemmekokk 2011 vinner et matkurs over en langhelg, med Arne Brimi.

– Det er fint å bidra til at norsk matglede framheves, sier Serigstad. Han takker alle som sendte inn oppskrifter men ikke nådde opp, og lover nye muligheter og aktiviteter fra Hjemmekokkene.