Nyheter

Åpnet restaurant etter Gladmat-suksess

Stavangers eneste afrikanske restaurant har krydret seg inn i hjertene til Gladmat-publikummet. I år er Gådjå med på festivalen for syvende gang, fem år etter at restauranten åpnet.

– Stemmer det, vi var med i to år før vi starta restaurant på skikkelig. Det ga oss en flott mulighet til å teste ut maten vår, sier Menelik Bekele hos Gådjå.

 

Restauranten er unik og annerledes enn det du får ellers i byen, og folk elsker å bytte ut kniv og gaffel med injera-brødet.

– Hos oss spiser du med hendene, ja. Å servere maten på et stort brett midt på bordet, bruke hendene som bestikk og dele måltidet er den tradisjonelle måten å spise på for oss, slik spiser familiene i Etiopia hver dag.

(Insidertips: Det er lov å spørre om bestikk. Ingen blir sure)

Gådjå sin smakspalett er ny for de fleste siddiser.

– Hemmeligheten våre er krydderne og kokken. Vi serverer tradisjonelle og gamle retter, så det skulle bare mangle at de ikke var perfeksjonere. Krydderet importerer vi fra Etiopia, resten lages fra bunn her i restauranten.

Spesielt har Stavangers veganere og vegetarianere trykket Gådjå til sitt bryst, både på grunn av et solid utvalg men også fordi de i Etiopia har lange tradisjoner for å lage bra mat av planter.

– Vegetarmat er en stor del av det etiopiske kjøkkenet. I landet er det mange ortodokse kristne som ikke spiser kjøtt på fredager og onsdager, så da måtte vi jo bare lære oss å lage bra vegetarmat!

 

I år som i fjor gjør Gådjå-gjengen seg klar til Gladmat-festivalen, og de blir å finne i temaområdet «Smak på verden». Tidligere har de vunnet prisen for beste Gladmat-rett.

– Gladmat handler om å prøve noe nytt. I år skal vi ha større stand enn tidligere og ikke bare ha den gamle, gode maten som folk kjenner til. For oss er det en selvfølge å være med på festivalen. Det er bra reklame for restauranten, og vi møter nye folk som ikke visste om oss fra før av.

Gådjå ligger i Brødregata 6 i Stavanger. 

Her finner du Facebook-siden deres med informasjon om åpningstider, nyheter etc. 

Vi har fortsatt et par ledige plasser til årets festival, men det fyller seg fort opp, så om du vil ha stand anbefaler vi deg å søke så snart som mulig. Les mer her.