Artikler

Aslaks kjærlighetsvogn på Fish&Cow

 

For Aslak Dalehaug betyr en gammel taubanevogn fra hjembygda så mye at han har installert den i restauranten sin. Nå spanderer han middag på den første som frir til sin kjære i ”Taubanao.”

– Skal vi ha noen champagneglass i vogna? spør Aslak, litt ut i luften, og svarer raskt på sitt eget spørsmål: -Vi må jo ha det. Det ser jo romantisk ut med champagne og roser. La meg se her:

Man sier at åpningen av en champagneflaske skal høres ut som lyden av et kvinnesukk. Akkurat slik høres det ut når Aslak løsner kork fra flaske foran taubanevognen sin inne på Fish&Cow en ettermiddag i februar. Han fyller to glass og setter seg på et lite bord inne i vogna.

Men hvorfor i alle dager har han plassert en taubanevogn inne på Fish&Cow?

– Jeg er jo fra Luster i Sogn, og det er taubanen også. Den gikk opp til Lyster Sanatorium, som var et tuberkulosesykehus. Mamma jobbet der, hun kom inn som sykepleier etter å ha utdannet seg ved Betanien i Bergen. Og så møtte hun da min far. Det ble slutt på tuberkulosen på syttitallet en gang, og så ble det psykiatrisk sykehus der oppe. De taubanevognene har gått der fra 1955 til 1992. Nå hang de der som nedfall. Jeg har en kompis der oppe, og vi to fant ut at disse vognene var verd å ta vare på, så da ble vi enige om å sette en av dem her i restauranten.

Og nå har altså Aslak fått en romantisk idé.

Valentines--2

– Jeg håper at det første paret – det er jo mange stevnemøter her i restauranten. Da må det jo være en eller annen dude – eller kanskje ei jente? – som frir der inne, og da spanderer jeg middag.

– Hva gjør du hvis jenta sier nei? Får de middag fremdeles?

– Hæhæhæh! Nei, da ryker alt! Da får de ingenting.

Kulinarisk Catering

– Så, er det stort sett taubane det går i her på Fish&Cow for tiden, da?

– Nei, det er mye som foregår nå. Kjartan og Rasmus har laget en fantastisk cateringmeny sammen med Gunnar Hvarnes. Den lanserer vi i disse dager. De kloke kokkehodene der har kokt sammen den beste cateringmenyen man kan få tak i, mener nå jeg, da.

– Har du noen personlige favoritter på menyen?

– Laksecevichen er frisk, med gode smaker av koriander, og så har jeg stor sans for miniburgerne, men det er liksom helheten i menyen som er den store greia, da. De gutta lar liksom råvarene snakke for seg selv, og da blir det friskt og godt, hvis du skjønner.

-Hvis den første som frir i taubanevogna vil ha maten levert på døra, fikser dere det også?

– Hehe, det var vel ikke akkurat planen. Men vi skal nok klare å fikse noe, ja.

 Ingen har fridd så langt. Er du i romantisk humør, ligger Fish&Cow i Stavanger sentrum, like ved Tusenårsstedet.