Bli med å lage to ulike desserter med Glade småkokker!Anita fra Norske Kokkers Landsforening – Rogaland og Frode fra Ryfylkekokken viser deg hvordan.Glade småkokker gjøres mulig av Samfunnssentralen og Inge Steenslands stiftelse.🎥 Moxey
Publisert av Gladmat Lørdag 25. juli 2020
Ingredienser til fire porsjoner:
- 2 egg
- 3 ss sukker
- 200 g bær / jordbær, bringebær, rips, solbær, blåbær (frosne kan også brukes)
Sprøtt knas
- 1 dl havregryn
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts sukker
- 1 ts smør eller ei nøytral olje, solsikke eller raps
Utstyr:
Piskebolle, visp, (hjulvisp) , 2 store glassboller, serveringsskåler, 1 stekepanne, en tresleiv, bakepapir
Framgangsmåte:
Dette er gøy å gjøre sammen, da kan den ene starte med å lage eggedosis, ved å knekke 2 egg opp i en bolle, ha i sukker å starte å piske, mens den andre lager sprøtt knas.
Det sprøe knaset lager du ved å sette stekepannen på middels varme, ha i havregryna og la dette bli litt varmt, rør godt. Ha i krydder og sukker. Varm nokre minutt til, slik at sukkeret starter å smelte. Så tek du i smør eller olje, rør godt rundt og hell over på et bakepapir. Avkjøl
Del opp jordbær, de andre bærene kan være hele. Legg de i skåler , hell eggedosisen over. Strø knas på toppen og nyt!