Gladmat 2018

Barnas Gladmat

Kan vi friste med matkurs, kunstworkshop, Kahoot eller traktorkjøring? Her er årets Gladmatprogram for de yngste gourmetene.

NB. Denne artikkelen vil bli oppdatert i løpet av festivalen med aktiviteter som ulike utstillere har for barn

Barnekurs i blågrønt

Hver dag vil det være ulike kurs for både barn og ungdom i festivalteltet «Blågrønt». Kursene varer mellom 30 og 90 minutter, og alle er gratis. Påmelding skjer ved å komme innom teltet i løpet av den aktuelle dagen, og å skrive seg opp på ønsket kurs der det er ledig. En del kurs vil gå parallelt i teltet, og som kursholdere er vi så heldige å ha fått inn Fra Hage til Mage, Iver & Evne, Lærlingkompaniet og Kokkenes mesterlaug Rogaland.

– Barna bør komme på kurs fordi maten en lager selv alltid er best, sier Therese D’Este Thomassen, daglig leder i Fra Hage til Mage. Under festivalen samarbeider de med Iver & Evne om å få til gode kurs for barn.

– Hvor kult er det vel ikke å lage sin egen pasta, knekkebrød og smuldrepai av norske bær? Det er også kjekt for foreldrene å gå rundt på festivalen og se på det de er interesserte i, mens barna får lære noe nytt de enkelt kan lage hjemme. Vi i Fra Hage til Mage har sett at barn er mye mer åpne for å smake og teste enn man tror, de må bare få lov.

Kokkenes mesterlaug Rogaland kommer til å holde kurs for barn, Albert Idsøe skal holde pølsekurs, og Lærlingkompaniet skal holde kurs for ungdom.

Her finner du hele kursprogrammet. 

Her finner du oversikt over kursene som Fra Hage til Mage og Iver&Evne arrangerer med meny og varighet. 

Disse arrangerer barnekurs under Gladmat! Fra venstre: Simona Guffre (Fra Hage til Mage), Therese D’Este Johannesen (Fra Hage til Mage), Tonje Sandnes Blix (Iver & Evne) og Torill Hoen (Iver & Evne). Foto: Anne Lise Norheim

Kunstworkshops i Pedersgata

Pedersgata er det nyeste tilskuddet til Gladmat-festivalen, og der skal området «Smak av verden» holde til. Her skal det være god plass til alle, og spesielt greit for besøkende med barnevogner. For de barna som er litt for store til å sitte i vogn, kjører Storhaug Productions i gang spennende workshops.

Her blir det blant annet mulighet for barna å lage sitt eget skinnarmbånd, skulptur med lufttørkende leire og solbilder. I tillegg blir det hip-hop workshop med den lokale dansegruppa Metro Union Crew som driver med breaking, popping, waacking, hip-hop og house.

Sjekk ut Storhaug Productions på Facebook for løpende oppdateringer om program og informasjon om påmelding.

Kahoot

Hver dag kl 13.00 blir det Kahoot på scenen i Vågen. Dette er en enkel konkurranse der en bruker mobilene for å delta, og hver dag deler vi ut flotte premier.

TRAKTOR: Vår hovedsponsor Felleskjøpet byr på traktor-gøy for både barn og voksne under festivalen.

Traktorer

Vår hovedsponsor Felleskjøpet har mye kjekt for både små og store barn under festivalen. På Torget stiller de med en John Deere-traktor, der kan folk låne capser og kjeledresser og ta selfies med traktoren.

Utenfor Rosenkildehuset lager de et rolig hjørne. Her kan foreldre ta en liten pust i bakken mens de koser seg på John Deere-trøtraktorer.