Nyheter

Birte Nettelhorst Bærheim er ny prosjektleder i Gladmat

Etter fem år i Mablisfestivalen gleder hun seg til å spre enda mer matglede og matkunnskap.

Foto: Stig Håvard Dirdal

– Jeg er alltid på jakt etter gode opplevelser for både meg selv og de rundt meg, og dette har i stor grad preget mitt arbeidsliv i flere år. De siste fem årene har jeg jobbet med å gi folk en kickstart på sommeren, med gode kultur- og matopplevelser i Mablisfestivalen, sier Birte.

– Gjennom jobben i Gladmat ønsker jeg å spre glede rundt måltider, råvarer, og ikke minst å trekke fram alle aktørene i regionen som jobber for å gi oss mat på bordet. Som trebarnsmor mener jeg at det er veldig viktig å lære den kommende generasjonen hvor maten kommer fra, hva den gjør med kropp og sinn, og hvilken fest den kan bli ved å prøve og feile.

Under festivalen i 2020 kommer Birte til å jobbe sammen med avtroppende prosjektleder Cathrine Selvaag. Etter sommeren overtar hun hele prosjektlederansvaret.

– Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med de som jobber i og rundt festivalen. Å ha gode folk rundt seg er viktig. Det blir kjekt å få innblikk i hva vi skal gi publikum i år, å se på hvilke planer som er langt for årene fremover og å kunne bidra inn med min erfaring og kompetanse.

– Hvilken mat liker du best da?

– For et vanskelig spørsmål! Dette er veldig avhengig av hvilket humør og situasjon jeg er i. Det kan være alt i fra pannekaker en søndag morgen med familien til en helt syk 7-retters på et sted hvor en har ventet på bord i flere måneder.

Alle vi i Gladmat gleder oss veldig til å få vår nye prosjektleder på plass.

– At Birte vil være med på laget er helt utrolig kjekt. Hun har fantastisk kjennskap til det å drive festival, og vil kunne bidra til både god drift og utvikling av Gladmat. Jeg er også svært glad og takknemlig for at avtroppende prosjektleder Cathrine blir med til og med sommerens festival, slik at vi får god kompetanseoverføring, sier festivalsjef Maren Skjelde.