Gladmat 2017

Den gladeste dagen under Gladmat

Størst av alt er kjærligheten, heter det. Regningen etter bryllupet trenger ikke å konkurrere i størrelse! Under Gladmat kan du og din kjære gifte dere i Domkirken, uten at det koster en krone. Etter seremoni, kaffe og kaker i Norges eldste domkirke, kan dere fortsette feiringen i en by som summer av liv.

Ti par får muligheten til å gifte seg på denne måten, i en felles seremoni. Tilsvarende fellesvielser er gjort før, blant annet i Trondheim. Bakgrunnen for initiativet fra Den norske kirke er at færre og færre gifter seg. Kirken tror dette har sammenheng med at bryllupsstandarden har blitt høy, med store og kostbare selskaper, og at mange av ulike grunner finner dette vanskelig.

Oppdatering 2. mai: Åtte av ti par er påmeldt.

Vi ønsker å gjøre det lettere for folk å gifte seg, ved å vise at det går an å ha en kort, men fullverdig, seremoni i kirken, og at det ikke er nødvendig med masse gjester og store selskap etterpå, sier dialogprest Silje Trym Mathiassen.

Ønsket er å tilby en seremoni med verdige rammer, og samtidig redusere litt av alt det stresset som mange forbinder med et bryllup.

Å legge en slik fellesvielse til Gladmat, hvor byen er pyntet til fest og summer av god stemning, er med på å skape en flott ramme rundt en av livets store dager. Glede er en sentral verdi for Gladmat, sier Gladmat-sjef Mona Vervik.

Gladmat står for servering av bryllupskake og kaffe inne i domkirken etter vielsen.

Tilbudet om fellesvielse gjelder alle som ønsker en annerledes ramme rundt sin store dag, om antrekket er sort eller hvitt, dongeri eller regnbuefarget, om begge stiller i kjole, enten motivasjonen er gratisbryllup, å slippe unna et stort selskap med bordkort og stive servietter, eller drømmen rett og slett alltid har vært å gifte seg midt under Gladmat.

Interesserte par kan ta kontakt med Kirkens servicekontor på telefon 51 84 04 00 for all nødvendig praktisk informasjon.