Gladmat 2020 Nyheter

Det blir Gladmat – men i en annen form enn tidligere

Vi i Gladmat mener at det er viktigere enn noensinne å dele matopplevelser. På grunn av korona-situasjonen flytter vi årets festival ut av stand-området i Vågen, og inn i restauranter, ut på internett, inn i de tusen hjem, og ikke minst ut på tur.

Målet vårt er det samme – å være en møteplass for produsenter, restauranter og matinteresserte, selv om vi ikke kan rigge telt og stands i sentrum. Noen av stikkordene for Gladmatfestivalen 2020 er digitale løsninger, restaurantbesøk, matkurs og ta med-mat. En stor matfest der ikke alle er på samme sted.

– Vi opplever en enorm stå på-vilje hos restaurantene, matprodusentene og resten av måltidsnæringen. De snur seg om i et imponerende tempo. Vi ser dugnadsånd, nytenkning og digital blomstring. Er det en ting vi vil støtte opp om, er det nettopp ildsjeler, matkultur og interesse for hvor maten kommer fra, sier festivalsjef Maren Skjelde.

Selv med begrensningene som ligger i tiden vil publikum ha behov for kjekke opplevelser, følelsen av ferie, og ikke minst god mat.

– Vi i Gladmat brenner for å skape gode minner for hele familien. I tillegg har vi et sterkt ønske om å støtte en næring i krise. Vi vet hvor viktig festivalen er for produsenter og restauranter, og vi skal gjennom de neste månedene jobbe på spreng for å støtte opp om og involvere bransjen. Vi har allerede mange planer, og gleder oss til å slippe program og aktiviteter framover. For vi må ha mat, så la oss samles rundt bordet på en litt annen måte enn før. Velkommen til Gladmat!