Gladmat 2018

Dette spiser du for 40 kroner på Gladmat

Kan vi friste med kaffebrasert hval, Craigs egen chili, koreansk steam bun, steak sandwich, fisketacos eller vegansk iskrem? Listen over årets Gladmatretter har noe for alle.

For å få være utstiller på Gladmat så må en (med et par hederlige unntak) ha en rett som selges for maks 40 kroner. Slik er det hvert år fordi vi i Gladmat er opptatt av at det skal være lett for besøkende å kunne smake på mye forskjellig under festivalen. En av måtene å få til dette på er at utstillerne ikke bare kan tilby store porsjoner, men også småretter. Derfor tilbyr nesten alle bodene under festivalen «gladmatretten» – en signaturrett til 40 kroner.

Avisene pleier å smake seg gjennom rettene og gi de terningkast, og vår egen Gladmatjury deler på lørdagen ut en pris til beste Gladmatrett.

Kriteriene for å stikke av med prisen er:

  • Råvarer: Klarer en å bruke råvarer på en variert og spennende måte?
  • Tilberedning: Er retten praktisk å spise eller ta med seg, ser den delikat ut?
  • Kvalitet: Vurder smak og tekstur.
  • Kobling: Får Gladmatretten deg til å huske denne bedriften?
  • Årets tema: Er «Balanse» ivaretatt?

Hvorfor ikke teste selv?
Under er en liste over utstillerne og gladmatretten de tilbyr, så med den for hånd blir det kanskje lettere å planlegge løypen i årets festival? Last ned appen vår for en lettvint oversikt over hvor utstillerne står. 

Gådjå etiopisk restaurant byr på denne vegetarmiksen til 40 kroner.

Det kan forekomme endringer i listen under. Legg også merke til at noen utstillere har to ulike stander, disse har også to ulike Gladmatretter. 

Årets Gladmatretter

Alex – maya Company – skål med oliven
Aronia Jæren – Aronia saft blanda med Farris
Bar Social Eating Stavanger – marinert kongereke på en bunn av crispy wonton, frisk zucchini salat og spicy kokossaus
Bekkereinan  –  Bekkereinan gourmet grillpølse m/salatmix og saus
Black Dragon  – vietnamesisk kyllingball (3stk)
Buddhist Bodhiyan forening – pad thai
Bullock –  to typer taco med masse digg
Komla og C*** – fiskesuppe med sylta grønnsaker
Cafe Fristelse –  melkefri kuleis
Chicken Joy  – Pork Asado: strimlet svin tilberedt på filipinsk vis. Servert med stekt ris, salat og dressing.
Coffee Bike Stavanger – kaffe
Cosba – pommes frites direktøren – scampi- og kyllingspyd m/dip
Cosba – Belgian waffles, choc & berries – hvit sjokoladepanacotta med jordbær- og pasjonsfruktcoulis og lakris
Como Mexico – taco av svinenakke i grønn salsa, salat, rømme og ost i fersk mais- eller hvetetortilla.
Craigs Chili Parlor – Chili con Carne/Veggie chili
Crepes Suzette – baguette laget på surdeig (ved Vaaland Damp Bakeri) – med sopp og ost
Den Danske Pølsemand – fransk hotdog m/ rød dansker eller wienerpølse
Deja Vu – grillet jomfrusild med olivenolje, pequillo pepper og calamata oliven
Delizia – seaweed ice cream. Smakene er sitron, mandarin, grapefrukt og blodappelsin.
Dragon House Hinna – skalldyrsuppe med laks, kongereker, gojibær, tofu, spinat og gulrot
Døgnvill – sautert blomkål med vårløk, chili, trøffelsaus, parmesan, ruccola og gressløk.
Døla Is – Diplom is – tre kuler med is av foretrukken smak med strøssel/saus
Dutch Cheeseman – osteterninger med kjeks og honning- og sennepssaus
Eg og Du – kaffebrasert hval, med garnityr avec
Eastern Nights – en falafel og en koftakebab med salater. Servert med ris eller hummus (mos av kikerter)
Egersund sjokolade fabrikk – «Lage, Smake, Dele»: lage en egen tallerken med skumdifuser (marshmellow) med valgfri topping; sjokolade, karamell, peanøtter, kjeks, strøssel.
Express pizza curry grill kebab – samosa: sprø frytert butterdeig fylt med grønnsaker, krydder og urter.
Express pizza curry grill kebab (Potatoguys – Foodtruck) – salty fries
Fatland Jæren rogaland – NM-vinnende bratwurst-pølse med karri- og eplemajones, frisk potet-salat, råkost av ny-kål og fennikel.
Fisketorget – fish tacos «Sterling», med pikant kveite, røkt tomat salsa med stikkelsbær, avokado, koriander og mynte.
Fjordline – dansk hotdog
Food and cake catering AS – en chocolate bonbon laget av den prisvinnene lokale osten Lille Aske av Bo Jensen

Dutch Cheeseman er på plass i år igjen, og serverer osteterninger med kjeks og honning- og sennepssaus som sin Gladmatrett.

Gaffel & karaffel – «Middle Eastern» kyllingsalat med hodekål, pinjekjerner, urter og granateple
Godt og hjemmelaget – lefse eller svele
Greek Food truck – souvlakispyd (kylling eller svin) med brød og tzatziki – eller andre dressinger (hotcheese, paprika, karrisennep, thousand island)
Grillbox foodtruck – «spanish deep hot chocolate»
Grillbox foodtruck – happy pomfri, servert med tre sauser og smeltet ost (raclette, morbier) med brød og friske urter
Groovy – BBQ Pulled pork slider med coleslaw
Gådjå etiopisk restaurant – vegetar mix som består av 2 typer linser, kikerter, potet og kål servert med enjera (lefser)
Helgø Meny/ Matboden – «Dragespyd» (marmorert svinekjøtt) toppes med koriander, peanøtter og hoisinsaus.
Horn of Africa restaurant – zambusa
House of Fingerfood – creolsk fiskesuppe
Indian Tandoori – keema masala pav: kjøttdeig av lam masala og brød. Vegansk alternativ: Mumbai Pav Bhaji
Il Gelato – taco-is: En kule spiskummin m/yoghurt overstrødd med knuste tortilla chips. Serves også med en liten kule agurk-sorbé m/chilli og en liten kule mais-is.
IVAR IKS – gratis vann til alle! Ta gjerne med egen drikkeflaske.
Jærbakeren Arne Johannesen – ti drømmeboller
Kitchen & Table – koreansk steamed bun med kimchi majones og braisert oksebryst
Knut Garshol Klippfisk – bacalao eller reserve klippfisk
Kremmer`n – 3 forskjellige pølsebiter av 3 forskjellige pølsesorter (elg, rødvin og bacon) på ett fat inkl. potetsalat.
Kung Fu Express – grillspyd med kylling eller svin.
Kystvilt – spekelefse villhjort: potetlompe med Philadelfiaost og skivet spekekjøtt eller spekepølse av villhjort.

Den Danske Pølsemand er på plass igjen. Denne gangen med fransk hotdog m/ rød dansker eller wienerpølse som Gladmatrett.

Ledaal Teppeveveri – «gla’vaffel» med valgfritt  jordbær-/bringebærsyltetøy og rømme. Det følger med kaffe eller saft.
Leiren laks – aks og regnbuørret, gravet og røykt.
Los Tacos – mini chipotle kyllingtaco med fersk med tortilla, kylling, salsa fresca, syltet løk, chipotle og valgfri salsa.
Lygna Sjømat – to ulike typer laksewrap
Matjes ved Arjen Kraaijeveld – to matjessildfilet på lompe med seterrømme, rødbete og hakket løk.
Matmagasinet – hjertesalat med kamskjell og laksetartar, byggryn, ananas salsa og chilimajones
Mor Sigfrid Bakst – nystekt svele med hjemmelaget bringebærsyltetøy
Môvenpick – Diplom is – kuleis
MS Sandnes – klippfiskboller
Myrdal Gård – stor kjeks med fersk geitost, norske jordbær, honning og mynt
Pascha restauranter – «cigar börek» rullet tynn deig med fetaost og persille (fritert)
Pizzabakeren – nachos
Pralin sjokolade – fin sjokoladebalanse med 3 typer sjokolade pairet.
På Kornet – steak sandwich med korean bbq glace, vårløk og karse
Ristorante Allegro –  kveite, tapioca, Parmaskinke og kraft av Parmaskinke.
Reisa – det lille bærkokeriet – kreklingsaft på flaske
Ryfylke – konfitert vaktel fra Ryfylke vaktel, servert på en potetpuré med friske urter.
Sabi Sushi – flambert norsk laks nigiri med en deilig smak av karamellisert teriyakisaus, toppet med frisk gressløk
Sjokoladehjørna –  1 mint plett og 1 saltrute
Skeie Gård – råmelkspudding
Snadder – en plett med hjortepølse servert med flatbrød
Spekematbilen Kai Johannesen – 3 stk minispekepølse
Stavanger Artistbyrå – Fiesta – «Gourmet grillpølse» 50 g fra Bekkereinan m/salatmiks og hjemmelaget saus.
Stavanger Catering – tyrisk karma med salat’

Det er som vanlig mye sjømat på menyen under Gladmatfestivalen. Kanskje du får smake noe du aldri har prøvd før?

Takoyaki –  okonomiyaki
Tekslo Seafood – røykelaks med trøffeltang eggerøre og knust søl
Tine –  Jarlsbergburger: slider 50g burger av 100% storfekjøtt fra Jæder med tykk jarlsbergskive, aioli, tomat og rødløk på brioche burgerbrød.
Vafleriet – cookie & cream dream
Viet Tasty – sprøstekt kylling
Villa 22 – italiensk surdeigspizza `Nduja, serveres med mozzarella, `Nduja og pequillos.
Wild Fire Foods – rib tips / soft bones med caribbean jerk rub, servert med rice & beans
Yacoubs catering – Saubusa
Zouq – jalebi (fritert dessertsnacks.)
Zouq – gulrot kheer (dessertpudding laget av gulrot, fløte og nøtter)
Zouq Sandvika – samosa, både vegetar og med kjøttdeig