For å få være utstiller på Gladmat så må en (med et par hederlige unntak) ha en rett som selges for maks 40 kroner. Slik er det hvert år fordi vi i Gladmat er opptatt av at det skal være lett for besøkende å kunne smake på mye forskjellig under festivalen. En av måtene å få til dette på er at utstillerne ikke bare kan tilby store porsjoner, men også småretter. Derfor tilbyr nesten alle bodene under festivalen «gladmatretten» – en signaturrett til 40 kroner.
Avisene pleier å smake seg gjennom rettene og gi de terningkast, og vår egen Gladmatjury deler på lørdagen ut en pris til beste Gladmatrett.
Kriteriene for å stikke av med prisen er:
- Råvarer: Klarer en å bruke råvarer på en variert og spennende måte?
- Tilberedning: Er retten praktisk å spise eller ta med seg, ser den delikat ut?
- Kvalitet: Vurder smak og tekstur.
- Kobling: Får Gladmatretten deg til å huske denne bedriften?
- Årets tema: Er «Balanse» ivaretatt?
Hvorfor ikke teste selv?
Under er en liste over utstillerne og gladmatretten de tilbyr, så med den for hånd blir det kanskje lettere å planlegge løypen i årets festival? Last ned appen vår for en lettvint oversikt over hvor utstillerne står.

Gådjå etiopisk restaurant byr på denne vegetarmiksen til 40 kroner.
Det kan forekomme endringer i listen under. Legg også merke til at noen utstillere har to ulike stander, disse har også to ulike Gladmatretter.
Årets Gladmatretter
Alex – maya Company – skål med oliven
Aronia Jæren – Aronia saft blanda med Farris
Bar Social Eating Stavanger – marinert kongereke på en bunn av crispy wonton, frisk zucchini salat og spicy kokossaus
Bekkereinan – Bekkereinan gourmet grillpølse m/salatmix og saus
Black Dragon – vietnamesisk kyllingball (3stk)
Buddhist Bodhiyan forening – pad thai
Bullock – to typer taco med masse digg
Komla og C*** – fiskesuppe med sylta grønnsaker
Cafe Fristelse – melkefri kuleis
Chicken Joy – Pork Asado: strimlet svin tilberedt på filipinsk vis. Servert med stekt ris, salat og dressing.
Coffee Bike Stavanger – kaffe
Cosba – pommes frites direktøren – scampi- og kyllingspyd m/dip
Cosba – Belgian waffles, choc & berries – hvit sjokoladepanacotta med jordbær- og pasjonsfruktcoulis og lakris
Como Mexico – taco av svinenakke i grønn salsa, salat, rømme og ost i fersk mais- eller hvetetortilla.
Craigs Chili Parlor – Chili con Carne/Veggie chili
Crepes Suzette – baguette laget på surdeig (ved Vaaland Damp Bakeri) – med sopp og ost
Den Danske Pølsemand – fransk hotdog m/ rød dansker eller wienerpølse
Deja Vu – grillet jomfrusild med olivenolje, pequillo pepper og calamata oliven
Delizia – seaweed ice cream. Smakene er sitron, mandarin, grapefrukt og blodappelsin.
Dragon House Hinna – skalldyrsuppe med laks, kongereker, gojibær, tofu, spinat og gulrot
Døgnvill – sautert blomkål med vårløk, chili, trøffelsaus, parmesan, ruccola og gressløk.
Døla Is – Diplom is – tre kuler med is av foretrukken smak med strøssel/saus
Dutch Cheeseman – osteterninger med kjeks og honning- og sennepssaus
Eg og Du – kaffebrasert hval, med garnityr avec
Eastern Nights – en falafel og en koftakebab med salater. Servert med ris eller hummus (mos av kikerter)
Egersund sjokolade fabrikk – «Lage, Smake, Dele»: lage en egen tallerken med skumdifuser (marshmellow) med valgfri topping; sjokolade, karamell, peanøtter, kjeks, strøssel.
Express pizza curry grill kebab – samosa: sprø frytert butterdeig fylt med grønnsaker, krydder og urter.
Express pizza curry grill kebab (Potatoguys – Foodtruck) – salty fries
Fatland Jæren rogaland – NM-vinnende bratwurst-pølse med karri- og eplemajones, frisk potet-salat, råkost av ny-kål og fennikel.
Fisketorget – fish tacos «Sterling», med pikant kveite, røkt tomat salsa med stikkelsbær, avokado, koriander og mynte.
Fjordline – dansk hotdog
Food and cake catering AS – en chocolate bonbon laget av den prisvinnene lokale osten Lille Aske av Bo Jensen

Dutch Cheeseman er på plass i år igjen, og serverer osteterninger med kjeks og honning- og sennepssaus som sin Gladmatrett.
Gaffel & karaffel – «Middle Eastern» kyllingsalat med hodekål, pinjekjerner, urter og granateple
Godt og hjemmelaget – lefse eller svele
Greek Food truck – souvlakispyd (kylling eller svin) med brød og tzatziki – eller andre dressinger (hotcheese, paprika, karrisennep, thousand island)
Grillbox foodtruck – «spanish deep hot chocolate»
Grillbox foodtruck – happy pomfri, servert med tre sauser og smeltet ost (raclette, morbier) med brød og friske urter
Groovy – BBQ Pulled pork slider med coleslaw
Gådjå etiopisk restaurant – vegetar mix som består av 2 typer linser, kikerter, potet og kål servert med enjera (lefser)
Helgø Meny/ Matboden – «Dragespyd» (marmorert svinekjøtt) toppes med koriander, peanøtter og hoisinsaus.
Horn of Africa restaurant – zambusa
House of Fingerfood – creolsk fiskesuppe
Indian Tandoori – keema masala pav: kjøttdeig av lam masala og brød. Vegansk alternativ: Mumbai Pav Bhaji
Il Gelato – taco-is: En kule spiskummin m/yoghurt overstrødd med knuste tortilla chips. Serves også med en liten kule agurk-sorbé m/chilli og en liten kule mais-is.
IVAR IKS – gratis vann til alle! Ta gjerne med egen drikkeflaske.
Jærbakeren Arne Johannesen – ti drømmeboller
Kitchen & Table – koreansk steamed bun med kimchi majones og braisert oksebryst
Knut Garshol Klippfisk – bacalao eller reserve klippfisk
Kremmer`n – 3 forskjellige pølsebiter av 3 forskjellige pølsesorter (elg, rødvin og bacon) på ett fat inkl. potetsalat.
Kung Fu Express – grillspyd med kylling eller svin.
Kystvilt – spekelefse villhjort: potetlompe med Philadelfiaost og skivet spekekjøtt eller spekepølse av villhjort.

Den Danske Pølsemand er på plass igjen. Denne gangen med fransk hotdog m/ rød dansker eller wienerpølse som Gladmatrett.
Ledaal Teppeveveri – «gla’vaffel» med valgfritt jordbær-/bringebærsyltetøy og rømme. Det følger med kaffe eller saft.
Leiren laks – aks og regnbuørret, gravet og røykt.
Los Tacos – mini chipotle kyllingtaco med fersk med tortilla, kylling, salsa fresca, syltet løk, chipotle og valgfri salsa.
Lygna Sjømat – to ulike typer laksewrap
Matjes ved Arjen Kraaijeveld – to matjessildfilet på lompe med seterrømme, rødbete og hakket løk.
Matmagasinet – hjertesalat med kamskjell og laksetartar, byggryn, ananas salsa og chilimajones
Mor Sigfrid Bakst – nystekt svele med hjemmelaget bringebærsyltetøy
Môvenpick – Diplom is – kuleis
MS Sandnes – klippfiskboller
Myrdal Gård – stor kjeks med fersk geitost, norske jordbær, honning og mynt
Pascha restauranter – «cigar börek» rullet tynn deig med fetaost og persille (fritert)
Pizzabakeren – nachos
Pralin sjokolade – fin sjokoladebalanse med 3 typer sjokolade pairet.
På Kornet – steak sandwich med korean bbq glace, vårløk og karse
Ristorante Allegro – kveite, tapioca, Parmaskinke og kraft av Parmaskinke.
Reisa – det lille bærkokeriet – kreklingsaft på flaske
Ryfylke – konfitert vaktel fra Ryfylke vaktel, servert på en potetpuré med friske urter.
Sabi Sushi – flambert norsk laks nigiri med en deilig smak av karamellisert teriyakisaus, toppet med frisk gressløk
Sjokoladehjørna – 1 mint plett og 1 saltrute
Skeie Gård – råmelkspudding
Snadder – en plett med hjortepølse servert med flatbrød
Spekematbilen Kai Johannesen – 3 stk minispekepølse
Stavanger Artistbyrå – Fiesta – «Gourmet grillpølse» 50 g fra Bekkereinan m/salatmiks og hjemmelaget saus.
Stavanger Catering – tyrisk karma med salat’

Det er som vanlig mye sjømat på menyen under Gladmatfestivalen. Kanskje du får smake noe du aldri har prøvd før?
Takoyaki – okonomiyaki
Tekslo Seafood – røykelaks med trøffeltang eggerøre og knust søl
Tine – Jarlsbergburger: slider 50g burger av 100% storfekjøtt fra Jæder med tykk jarlsbergskive, aioli, tomat og rødløk på brioche burgerbrød.
Vafleriet – cookie & cream dream
Viet Tasty – sprøstekt kylling
Villa 22 – italiensk surdeigspizza `Nduja, serveres med mozzarella, `Nduja og pequillos.
Wild Fire Foods – rib tips / soft bones med caribbean jerk rub, servert med rice & beans
Yacoubs catering – Saubusa
Zouq – jalebi (fritert dessertsnacks.)
Zouq – gulrot kheer (dessertpudding laget av gulrot, fløte og nøtter)
Zouq Sandvika – samosa, både vegetar og med kjøttdeig