Nyheter

Gladmat + Det Norske Måltid = sant

For første gang skal Gladmat være vertskap for Det Norske Måltid, og være med når Norges beste råvarer skal kåres.

– Vi i Gladmat er utrolig glade for at Det Norske Måltid skal ha delfinale under årets festival. Konkurransen viser fram norsk matproduksjon og foredling på en fantastisk måte, og vi synes dette samarbeidet er svært givende og kjekt, sier festivalsjef Maren Skjelde.

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling innen denne bransjen. Konkurransen startet i 2008 og viser frem bredden av landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert. Vinnere skal kåres i 13 kategorier, og delfinalistene i tre av disse blir altså klare under Gladmatfestivalen, nemlig sider, sommergrønt og sjømat foredlet.

Balanserte i smak, emballasje, utseende, lukt og forankring
– Å få være tilstede på Gladmat er veldig stas. Temaet «balanse» og en festival fylt av norske deilige smaker passer oss veldig godt, sier  prosjektleder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Nå gleder hun seg til å få på plass enda flere gode, balanserte smaker.

– Balanse er viktig for oss når dommerne skal gi sine poeng. Da teller smak mye, og dette balanseres ut mot emballasje, lokal forankring, utseende og lukt. Det er krevende å smake seg frem til finalistene fordi norske matprodusenter blir bedre og bedre på kvalitet, sier hun.

Påmeldingsfrist 6. juli
Påmeldingen er nå åpnet, og Austigard håper å få mange produkter er på plass innen fristen 6. juli.

– Spre gjerne ordet om at produsenter innen disse tre kategoriene må få opp farten, oppfordrer hun.

Finalejuryeringen er i Bergen den 1. november, i forbindelse med at VM i ost finner sted i byen. En fagjury smaker seg da frem til årets 13 kategorivinnere.  Finalen i sesong 11 blir avholdt på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag 11. januar 2019.

Les mer og meld deg på på detnorskemaltid.no.