Nyheter

Skal kåre Gladmats beste utstillere

Bloggerjuryen tar en for laget, og smaker seg gjennom hele Gladmatfestivalen.

Alle foto: Tord Paulsen

I Gladmat er vi veldig opptatt av at utstillere og restauranter sammen skal dra lasset for å lage festivalen uforglemmelig for publikum. Derfor liker vi å belønne dem som virkelig strekker seg litt lenger for å skape de gode matopplevelsene.

Prisutdelingen på festivalens siste dag er en stor motivasjon for kokkene, og år etter år knives det om å være best.

Gladmatjuryens oppgave er å besøke alle utstillerne, smake på alle Gladmatrettene, og sammen bli enige om hvem som skal stikke av med de ulike prisene (presentasjon av disse finner du nederst i artikkelen).

Her er årets jury

Olav Birkeland, Mandal (juryleder)
Hobbykokken – Facebook – Instagram
– Jeg gleder meg til å oppleve den gode stemningen og all den gode maten som er på Gladmat og så gleder jeg meg selvsagt til å være sammen med både store og små i de to Gladmat-juryene.

Maj-Britt Aagaard, Oslo
Spiselandslaget – Facebook – Instagram
– Gleder meg til alle de ulike og kreative rettene som det diskes opp med. Føler meg heldig som får smake på så og si alle sammen. Det er jo en drøm for en matnerd. Og for en inspirasjoskilde! Også gleder jeg meg til den gode stemningen, alle menneskene og ikke minst å få være i en av Norges fineste byer om sommeren, i godt lag med den hyggeligste juryen av dem alle.

Elin Rusnes Kvingedal, Sandnes
Kjøkkenmagi – Facebook – Instagram
– Gleder meg til den gode stemningen som alltid er på Gladmat og mange kjekke folk. Er så gøy med impulser fra hele verden og mange spennende smaker. Håper å få smake noe helt nytt som er så godt at det vipper meg av pinnen.

Kristian Ebbesen Fjelde, Stavanger
sviddaa.comInstagram
– Gleder meg til et yrende liv i Vågen og at byen blir satt på hodet av fantastiske matopplevelser. Jeg ser fram til å utfordre smaksløkene med variasjon, bredde og kulinariske kreasjoner. Gleder meg spesielt til å bli kjent med mange, flotte mennesker.

Shanna Solheim, Kristiansand/Oslo
Basilico – Facebook – Instagram
– Det er jeg gleder meg mest til er å få komme tilbake til den mest spennende matbyen i Norge. Gladmat er blitt årets høydepunkt for meg, og det er utrolig gøy å få jobbe sammen med de andre jurymedlemmene igjen. Nå er jeg også skikkelig spent på årets festival, og hva slags mat alle utstillerne har å by på. Jeg gleder meg til å smake på fantastisk mat!

I tillegg til denne juryen, skal barnejuryen kåres sin egen vinner,   og Inge Steenslands Stiftelse sitt Gladmatstipend og Ingridprisen deles ut samme dag. På åpningen av Gladmat deles Matkulturprisen 2019 ut av Chaîne des Rôtisseurs, og Spesialitetsheder deles ut av Matmerk til en av Rogalands dyktige lokalmatprodusenter

I fjor gikk prisen for årets nyskaping til Il Gelato.

Kriteriene for årets Gladmatpriser

Årets Gladmatrett:

  • Klarer en å bruke råvarer på en variert og spennende måte?
  • Er retten praktisk å spise eller ta med seg, og ser den delikat ut?
  • Vurder smak og tekstur.
  • Profileres/markedsføres bedriften godt gjennom Gladmatretten? Får Gladmatretten deg til å huske denne bedriften?
  • Er årets tema «vekst» ivaretatt?

Årets Gladmatstand:

  • Hva slags aktiviteter foregår på standen i tillegg til statisk utstilling/salg?
  • Vurder designet på standen.
  • Er hygiene og renhold for personell og stand ivaretatt?
  • Hvilken relevans har aktiviteten på standen i forhold til bedriftens tilbud?
  • Klarer en ut fra standens forutsetninger på en god måte å betjene publikum, uten at det blir stress og kaos?

Årets Gladmatopplevelse:

  • I hvilken grad formidler utstiller historien knyttet til råvarer og/eller eget konsept?
  • Hvor innbydende er det som serveres?
  • Hvor stor entusiasme og hvor god kunnskap har personellet om det som serveres?
  • Ble du tatt i mot på en måte som gav deg en god opplevelse/følelse?
  • Er årets tema «vekst» ivaretatt?

Årets nyskaper:

  • Brukes råvarer som er uvanlige, eller brukes råvarer i nye kombinasjoner eller tilberedninger?
  • Er presentasjon av mat og konseptet ellers overraskende og nyskapende?
  • Faller utstilleren under en ny trend innen matlaging?
  • Er utstiller/mat nyskapende/kreativ med tanke på bærekraftig matproduksjon?
  • Følger utstiller opp under årets tema «vekst»?

Brian Kovary og Los Tacos stakk av med prisen for beste Gladmatstand i 2018.