Artikler

En forsmak på verden

I et drivhus på Rennesøy jobbes det på spreng for at Gladmats nyeste seksjon skal bli et godt sted å være.

En av årets nyheter på Gladmatfestivalen er området «Smak på verden». Dette bygger vi nå på torget bak skur 6 , og her skal du finne en hel verden av smaker! Mat og drikke fra 15 nasjoner er representert på et felles område, inngjerdet og med felles sitteplasser. Dermed kan følget velge mat fra hvert sitt land, og fortsatt sitte rundt samme bord.

Smak på verden kart til artikkel

Kunstner og illustratør Anette Moi har fått ta for seg en av veggene på skur 6 og laget et gigantisk veggmaleri som skal avdukes under festivalen. Men ikke nok med det! Vi har også fått med oss Blomen hage og landskap, som byr på pallebenker, malte oljefat og garantert feel good-stemning.

– Blomen hage og landskap designer hager i Rogaland. Vi kommer med faglig forankra ideer og samarbeider med anleggsgatnere i bygging av hageanlegg. Vi driver også med planlegging av uteområder for både offentlige og private utbyggere, som for eksempel sansehagen i Rennesøy og nytt torg på Kvitsøy, sier Elin Rydningen, hage- og landskapsplanlegger hos Blomen.

Blomen5

I et stort drivhus på Rennesøy er hun og teamet i full gang med å skape det visuelle som skal skille «Smak på verden» ut fra resten av Gladmatfestivalen.

– Vi er hyra inn for å designe hagerommet mellom salgsbodene i dette området. Her skal folk kunne sette seg ned og spise og drikke i en inkluderende oase. Vi har gått for en arabisk stil som møter vår egen stavangerolje, tydelig markert i form av brukte oljetønner dekorert med gull og glitter. Hele konseptet benytter seg av gjenbruksmaterialer, blant annet paller toppet med tegninger fra en ung kunstner. Vi holder oss for det meste til spiselige planter, men andre sorter er med for å skape høyde i hagerommet. Her skal du kjenne deg vel, og du skal kunne oppholde deg en god stund i området, smake på mange retter og virkelig føle deg «ut i verden» midt i Stavanger.

Blomen3

Et kjærlighetsforhold og stolthet til byen går igjen i konseptet, og her skal besøkende kunne dele de gode opplevelsene festivalen kan by på.

– Mange mennesker skal innom området, og vi har forhåpentligvis skapt et rom de vil oppleve vakkert og annerledes. Nå gjenstår bare å håpe på glitrende sol under festivalen slik at de flotte parasollene kan vises fram. Det blir høy arabisk faktor her, og oljesjeiker har vi jo fra før av!

Tusen takk til Blomen og samarbeidspartnere for å gjøre dette mulig!

Blomen4