Artikler Festival 2015

Få smaken på ny musikk

Under årets festival har kan du ta med deg dine herlige måltider opp i Torgtrappene, og få med deg et utrolig spennende musikalsk program. Arrangementet er åpent for alle.

Det musikalske programmet er litt som Gladmatfestivalen ellers – du finner alt i fra godt bevarte lokale hemmeligheter, til noe som er kjent og kjært nasjonen over. Det perfekte tilbehøret til enhver Gladmatrett!

Først ut er herlige Maria Toresen. Hun tilhører kategorien singer/songwriter, og musikken hennes sveiper innom sjangerne pop, roots og americana. Hun har et sterkt fokus på gode melodier, nære tekster og vakre harmonier. Gå ikke glipp av hennes konsert på Hovedscenen, torsdag klokken 17.00.

Bare noen få timer etter dette, entrer en veldig velkjent artist scenen, sammen med to godt kjente kollegaer. Faktisk en av de mest spennende artistene nasjonen Norge har hatt å by på de siste årene, nemlig Billie Van Trio, (Billie Van sammen med Jonas Alaska og Mikhael Paskalev). Her er det bare å sette seg tilbake å nyte herlig pop, rock og folk i herlig symfoni, sammen med et levende sceneshow. Det er nesten for godt til å være sant! Konserten presenteres i sammarbeid med Dolly Dimple’s.

På fredagen fortsetter det musikalske programmet klokken 18.00, med Poor Edward. Bak artistnavnet står Stavangerbrødrene Kristian og Martin Tungland Rinde. De skriver og spiller harmoniske poplåter med innslag av powerpop, americana og folk, og har blitt sammenlignet med artister som The Jayhawks, Midnight Choir, Ryan Adams og Ben Harper.

Poor Edward er kanskje eneste band på fredagen, men det betyr ikke at vi gir oss etter det! Musikkprogrammet på lørdagen starter klokken 17.00. Hear Me Roar,også kjent som Roar Kopperstad, er første mann ut. Han skriver og synger sanger med tidløse melodier om slitesterke temaer. Mye hjerte, minst like mye smerte, en hel del mørke men heldigvis også sterke streif av solskinn.

Like etter Hear Me Roar, får du servert årets avslutningskonsert med J.R Harlekin. En smakfull musikalsk dessert bestående av vaskeekte poprock. J.R Harlekin, også kjent som Jan Rune Holdhus, startet opp i januar 2013 og har siden det rukket å spille inn hele to studioalbum. I ryggen har han med seg et sterkt band, og lover en engasjerende og underholdende performance full av humor og god musikk. Klokken 18.00 på Hovedscenen.

JR Harlekin

J.R Harlekin

Alt i alt masse å glede seg til her, med andre ord. Vi kan nesten ikke vente!