Arrangementer 2017

Fredsmåltid – peace of cake

Med åpenhet og respekt – på tvers av tro og livssyn – kan vi sammen skape håp om fred for vårt mangfoldssamfunn. 
Arrangementet er utsolgt.

Opplev fellesskapet og matgleden rundt sommerens lengste langbord i Domkirken! Årets Gladmat-tema er «Sammen om måltidet», og med dette arrangementet skal vi i år som i fjor vise matens samlende egenskaper.

Gladmat, Kirkelig dialogsenter og Den norske kirke inviterer til et tverreligiøst fredsmåltid 

– Måltidet handler om felleskapet, og det å sammen bidra til et bedre samfunn gjennom åpenhet og respekt – der også mat bidrar som brobygger. Det blir matglede, musikk, lystenning og fredstekster fra forskjellige religioner og livssyn, sier Gladmat-sjef Mona Vervik, og ønsker velkommen til en helt spesiell opplevelse.

Gjestene får nyte nydelig mat fra vår gode samarbeidspartner Ostehuset.

– Jeg tror på det gode i ethvert menneske, religion og livssyn, og så tror jeg på verdien av å møtes rundt et godt måltid, sier Silje Trym Mathiassen, dialogprest i Stavanger.

– Arrangementet er åpent for alle, uansett religion og livssyn. Vi lever i en tid med terror og mye frykt for andre religioner. Derfor har vi et ønske om å bygge opp om fred, og dette blir et måltid med et felles ønske om fred – uansett livssyn og religion. Det er viktig å gjøre noe kjekt sammen, som å spise et godt måltid.

Langbordet dekkes opp midt i Domkirken, og får plass til hundre gjester. Her vil gjestene oppleve fellesskap og matglede, med åpenhet og respekt på tvers av tro og livssyn.

Disse skal lese tekster:

Farhia B Nur, muslim
Ma Tara Palmo, nyåndelig
Ivy Garsjoe, afrikansk
Ingrid Hart, indiansk
Arabi Sivanesan, hindu
Marita Nielsen, baha’i
Daniela A Eriksen, jødisk
Heino Blanckaert, HEF
Merilyn Sajets, Kristen
3 buddhistmunker

Bli med når vi dekker opp sommerens lengste langbord midt i Domkirken

Torsdag 20. juli 2017 kl. 18.00
Kr 250,-
Sang av Erik Lerdahl

I fjor ble fredsmåltidet utsolgt i god tid før arrangementet, så det anbefales å kjøpe billetter tidlig for å sikre plassen.

Selv om sommeren er kommet er det forholdsvis kaldt inne i domkirken, så kle deg godt.