Nyheter

Gladmat ❤ samarbeid

De neste ukene står to veldig spennende samarbeidsprosjekter på menyen i tilsammen tre Stavanger-restauranter.

Fra i dag og til lørdag, 1. – 4. mars, arrangerer Fisketorget sjømatfestival sammen med Hall Toll.
– Vi stenger den vanlige restauranten og lager skikkelig festivalstemning! Temaet er sjømat, og det skal være for alle, sier daglig leder og medeier Karl Erik Pallesen ved Fisketorget.
– Du kjøper bonger, 69 kr stk, som kan brukes på mat eller drikke. Har du mange bonger kan du sette de sammen til et skalldyrplatå.

Håper på flere

– Vi begynner nå vi to, og så håper vi andre restauranter vil hive seg på neste gangen. Vi må hjelpe hverandre og skryte av hverandre, sier Karl Erik Pallesen, og benytter anledningen til nettopp å skryte litt, av restauranten som har vår nyeste Michelin-stjerne.
– Jeg har spist på Omakase flere ganger, og aldri blitt så satt ut av en restaurantopplevelse!

Les mer om sjømatfestivalen her. 

Kjartan Skjelde og Karl Erik Pallessen feirer Omakases Michelin-stjerne.

Tango fra Bergen

Onsdag og torsdag neste uke, 8. og 9. mars,  er et nytt samarbeidsprosjekt på gang i Vågen. Da ønsker Tango velkommen til Christopher Haatuft fra restaurant Lysverket i Bergen, og lar ham ta over kjøkkenet.
– Christopher er en av de mest talentfulle kokkene vi har her i landet, utrolig dyktig, sier Kjartan Skjelde, superkokk og medeier på Tango.
– Han har en veldig god og ren stil på matlagingen sin, han er så flink til å utnytte alt av råvarer – enten det er et fiskeholdet eller en gulrot. Det er kjempegøy å ha besøk av folk utenfra når de er så dyktige som ham, og ikke minst så er han den hyggeligste kokken i Norge.

Les mer om arrangementet her. 

Gladmatsjef Mona Vervik og Christopher Haatuft på Kokepunktet 2016.

Gladmatsjef Mona Vervik gleder seg til å få bergenseren tilbake til byen.
– Vi er så glade for at restaurantene og kokker jobber sammen slik som dette! Christopher er en sann Gladmatvenn som deltar på både festivalen og på Kokepunktet. I 2015 stod han for en Gladmatlunsj som det fremdeles snakkes om.