Nyheter

Gladmat + Anette Moi = sant

Snart avdukes et unikt veggmaleri på Skur 6.

I sommer har stavangerkunstner Anette Moi begitt seg ut på et stort prosjekt på Skur 6. Landemerket i Vågen ble bygget i 1936, og har huset alt fra sukker til kunst. Som en del av Gladmatområdet «Smak på verden» har  Moi tatt på seg jobben med å forandre den ene veggen til en stor matfest. Foreløpig sees kun presenningen utenfra, men snart skal det avdekkes.

– Bak presenningen gjemmer det seg masse dyr som koser seg på Gladmat. De spiser pølse og is og har det gøy. Jeg har tatt utgangspunkt i illustrasjonene fra min myldrebok «Eg elske Stavanger».

SKUR 6: Landemerket i Vågen får nå Gladmat-utsmykking av Anette Moi.

SKUR 6: Landemerket i Vågen har vært med på 80 års stavangerhistorie. Nå får den ene siden Gladmat-utsmykking av Anette Moi.

Anette er 32 år, bor sammen med datter Amélie på 8 mnd og sin kjære Magnus. Hun er utdannet sosionom og grafisk designer, og begynte å jobbe som selvstendig næringsdrivende i mars 2013.

–  Jeg jobber som illustratør og kunstner fra mitt studio på Hillevåg, og har nylig blitt med i illustrasjonsagenturet byHands i Oslo. Dagene går til kommersielle oppdrag , personlige prosjekt og nettbutikk.  Jeg elsker jobben min! Jeg gjør alt fra å tegne kart, til avis illustrasjoner for Dagens Næringsliv, illustrasjoner for klær til veggmalerier, sier Anette. Dette er hennes første oppdrag for Gladmat.

– Jeg synes det er en flott festival. Jeg har enda ikke vært på Smak på verden, så jeg gleder meg masse til det! Elsker mat! Jeg gleder meg til å spise masse god mat, og selvsagt til å endelig se veggen min, sier hun, og innrømmer at hun tok en litt modig tilnærming til å tegne på det store lerretet:

– Ang størrelsen så har jeg bare tusjet dyrene på veggen og satset på at det så bra ut.

Og det gjør det!

Anette Moi gladmat

‘»Smak på verden» er området av Gladmat som ligger lengst borte mot konserthuset, her vil du finne mat og drikke fra minst 15 land. Stikkord er foodtrucks, feelgood-stemning og en internasjonal atmosfære.

Området åpnes onsdag 20. august klokken 12.00, avdekning av kunstverket er klokken 15.00. Velkommen!

Sjekk ut nettsiden til Anette her.