Gladmat 2019

Gladmat for barn

Kokkekurs, kokkekamp, traktorer, lykkehjul og sjokolade – årets Gladmatfestival er full av kjekke aktiviteter for de yngste gourmetene.

Barn er en skikkelig viktig målgruppe for Gladmat. Grunnlaget for gode matvaner legges tidlig, og vi har lyst å gjøre vår del for å spre matglede blant barna.

Gratis matkurs i Blågrønt

Hver dag under hele festivalen arrangeres det flere matkurs i Blågrønt-teltet. Kursholdere er  NKL Rogaland (Norske Kokkers Landsforening Rogaland) og Fra hage til mage/Iver&Evne.

Deltagelse er gratis, men påmelding kreves. Gå innom teltet for å melde deg på, og for å se hvilke kurs som passer til ulike aldersgrupper.

Oversikt over når de ulike kursene er finner du her. 

Gratis workshops i Pedersgata

Storhaug Productions har stand i Pedersgata, og byr på masse aktiviteter for store og små. I tillegg har de kule workshops gjennom festivalen. Les mer på Facebook-arrangementet deres.

Sjokoladekurs hos utstiller Pralin

Pralins sjokoladekurs er hvert år veldig populært blant barna. Stikk innom standen deres for tidspunkter og bestilling.

Kokurranser og gøy hos IVAR

IVAR kommer alltid til Gladmatfestivalen med leker, konkurranser og annet gøy for barna. I tillegg er standen en veldig god vannstasjon, så her er det lurt å stikke innom.

Kokkekamp for unge matreddere

Torsdag og fredag under festivalen arrangeres det kokkekamp for juniorer mellom 10 og 14 år i området Smak på Norge. Norges matredderdronning Mette Nygård Havre vil lede kokkekampen sammen med Therese D’Este Thomassen, leder i Fra Hage Til Mage.

Vi håper at mange blir med og heier på ungdommene begge dagene! Les mer om tidspunkter og hva som skjer på Facebook-arrangementet. 

Aktiviteter med Bondelaget på Torget

Bondelaget har kjekke aktiviteter for barn på Torget. I fjor stilte de både med ku og traktor.

Barnejuryen

Vi ønsker at utstillerne våre skal være kjekke for barn å besøke. Derfor har vi en egen barnejury som besøker og vurderer alle standene. Under prisutdelingen på lørdag kl. 15 deler de ut sin egen pris, til den standen de liker best.