Artikler

Gladmat i fargegaten 2016

Frister sjarmerende bakgårder, fargerike uteserveringer og gate-DJs, med gjesteopptredener av Chili Klaus og Sven Erik Renaa? Da anbefaler vi å ta turen innom Øvre Holmegate under Gladmat. NB Programmet som nevnes her er fra 2016.

Et godt steinkast fra gladmatteltene ved Victoria hotell finner du fargegaten – den øverste delen av Øvre Holmegate. Fargepaletten kommer fra billedkunstner Craig Flannagan etter idé og konsept fra Tom Kjørsvik (Bob stylister og Hanekam). Gaten byr på sjarm og sjel, og er et fargerikt alternativ til resten av sentrum. Derfor er vi veldig stolte over å ha dem som en del av Gladmatfestivalen.

– Fargegaten er et spesielt område, sier Tom H. Brekke på velkjente Bøker og Børst, som han eier og driver sammen med kona Jeanette M. Jensen.

– Fargene er satt opp med inspirasjon fra art deco og pastell i Miami Vice, og det er så fargerikt på alle måter her oppe. For bare et par år siden var det kun to serveringssteder her, oss og Sjokoladepiken. Nå er vi en hel rekke. Likhetstrekkene er ulikhetene, alle har sin egen personlighet. I tillegg har alle lokal tilhørighet, du finner ingen kjeder her. Alle stedene tiltrekker seg sin egen type gjester slik at det blir større total bredde.

Bøkerkombi

Mange Alle kjenner sikkert Brekke fra utesteder i resten av byen; Checkpoint Charlie, Cementen og Gnu, for å nevne noen.

– Jeg har alltid drevet steder utenfor lysløpya! Nå er det kjekt å være på Bøker og børst, det passer meg å gå på jobb tidlig på morgenen og få kveldene hjemme. Dette er en hyggelig plass, og det er så kjekt å drive en plass som både er en barista-kaffebar og ølspesialist. Vi holder åpent fra 9 om morgenen til 2 på natten, og har en veldig stor miks av publikum.

Under Gladmatfestivalen håper Brekke å kunne tilby et lunt alternativ til gatene rundt Vågen.

– Vi kommer til å servere en gladmatrett, vår berømte stoutkake, og i tillegg håper jeg å kunne ha øl tilgjengelig fra alle bryggeriene som er på Malt & Humle. Det er kjekt å vise fram at det er masse gode norske bryggerier.

Hanekam kombi

Hos Hanekam, et Pokeball-kast oppi veien, driver fargegatepappa Tom Kjørsvik. Han har i kjent stil store planer også for Gladmatfestivalen, og har slått seg sammen med både Chili Klaus og Sven Erik Renaa.

– Gladmat kommer til å vise samholdet og atmosfæren vi byr på i denne gata til vanlig, men med gladmatarrangementer i tillegg, sier Kjørsvik.

– På torsdagen dekker vi opp til «La Famiglia» – et langbord i gata der to bordsettinger a 15 personer blir vertet opp på italiensk vis. Renaa kommer rett fra ferie i Italia, og inspirasjonen er eg langbord under oliventrærne der storfamilien spiser masse godt sammen. Her får folk smake på masse gode retter, det blir upretensiøst og uhøytidelig. Les mer og meld deg på her. 

– På fredagen får vi besøk av Chili Klaus. I fjor hadde han duell mellom Skambankt og Hold fast, og det var en suksess vi hadde lyst å gjenta. Tanken var egentlig at Hold fast skulle forsvare tittelen mot et annet band…. men… de ville ikke. Derfor blir det to nye artister, nemlig Purified in Blood og Thomas Dybdahl. Det starter fredag klokken to, og vi setter ut skjermer slik at folk som ikke får plass i bakgården vår kan få sett duellen likevel. Les mer om duellen her. 

Gladmatretter i fargegaten
  • Bøker og Børst: Stoutkake
  • Cirkus: Pølser fra Håland Kjøtt m/mangotopping og brød fra Våland Dampbakeri
  • Hanekam: Rabarbrakompott m/ostekrem og sprinklecrunch.
  • Sjokoladepiken: Hjemmelaget is
  • Tørst: Tiramisu