Temaområder

Gladmat i Fargegaten og Øvre Holmegate

I år som i fjor er Fargegaten med på Gladmatfestivalen, og nå er også resten av Øvre Holmegate kastet seg på! Området byr på uteserveringer, italiensk langbord, Chili Klaus, bakgårder, barberere som lager BBQ, snopekjoler, DJs og masse mer.

Gladmat i Fargegaten vokser! Nå er steder i hele Øvre Holmegate med, og Stavangers mest magiske gate byr på sin største Gladmat-satsning til nå!

Her kan du lese mer om bakrunnen til fargegaten og fjorårets program. 

Victoria Hotell, Holmen Bar, På Kornet, The Shack, Harry Pepper, Gaffel & Karaffel, Hanekam, Bøker & børst, Fri bar, Thai Cuisine og Cirkus har meldt seg på, og i tillegg debuterer brødrene Fevang på Gladmat. Når de legger barberbladene fra seg kl fem inviterer de nemlig til BARBER-Q hver dag under festivalen!

Barber-kaffårnåge?

Hos Fevang-brødrene vil det altså være mulig å få seg en nygrillet Hotdog med alt av tilbehør til Gladmatpris for enkle 30kr.
Søker du en ventepølse før den store middagen, ønsker du å fylle tomrommet i magen etter litt mange kanapeer uten å enda være mett, har du små barn som ønsker seg lett gjenkjennelige smaker, eller er du som barberbrødrene og noen ganger bare vil ha det helt enkelt og rett på sak?

Da skal du stikke innom gutta og få deg en varm pølse i brød, en iskald pilsner, lyst eller mørkt øl og garantert masse go´stemning til nydelig bakgrunnsmusikk! «Sammen om måltidet» kunne ikke passet seg bedre inn enn hos Brødrene Fevangs Barberstue hvor alle samfunnslag møtes og alltid er hjertelig velkommen!

Ønsker du en kald leskedrikk på veien har de også nydelig hjemmelaget saft for en femmer og er på samme tid stolte over å innlede Gladmat 2017 med sin nye lokale samarbeidspartner i «Norsk Kaffe» – Her er det mulig å nyte alle sorter Kaffe «to-go» for 25 kroner eller bruke anledningen til å sette deg ned på deres hyggelige uteservering i Øvre Holmegate 7.

Deres ellers maskuline univers åpnes selvfølgelig opp til alle kvinner under Gladmatfestivalen.

La Famiglia

En av fjorårets store suksesser blir tatt med videre inn i årets festivalen. Onsdag 19. juli inviterer Hanekam og Renaa til italiensk langbord som bugner over av godsaker – midt i gaten. Chef Renaa står selv bak grytene og skaper italiensk fargegatestemning. Her spiser en sammen med kjente og fremmede, og er rett og slett sammen om måltidet.

To bordsettinger på 15 personer, den første kl 16 og den andre 18.30. Billetter kjøpes herfra. 

Chili Klaus

Vår favoritt-danske kommer tilbake til Gladmat! På fredagen kl 16 er Chili Klaus igjen på plass i Fargegaten, denne gangen med chilismaking midt i gata. I fjor måtte Thomas Dybdahl se seg slått av Purified in Blood, året før fra det Skambankt og Hold Fast (sjekk video under) som måtte opp til pers.

Følg med på Facebook-eventet for å se hvem som blir utfordret i år!

Gladmatrettene i Øvre Holmegate

Som resten av festivalen byr også Øvre Holmegate på Gladmatretter til 30 kroner. Her kan du velge mellom dette:

Brødrene Fevang – Hotdog
Bøker & Børst – Soutchilisjokoladekake med peanøttkrem
Cirkus – Is fra sjokoladepiken
Hanekam – epleskum
På kornet/The shack – Pincho (langtidsrøkt oksebryst med 3 bean stout, bbqsaus og syrlig urtesalat).