Nyheter

Gladmats bloggerjury 2018 er klar

Denne gjengen tar en for laget: Hils på matbloggerne som skal smake alt på Gladmat.

Vi er veldig stolte over å ha fått med oss fem utrolig flinke matbloggere i årets jury. Det er viktig for oss å gi honnør til utstillerne under festivalen, og juryens oppgave er å kåre beste gladmatrett, gladmatstand, gladmatopplevelse og årets nyskaper. Gjengen går fra stand til stand for å vurdere både mat, konsept og opplevelse. De noterer og gir poeng, og blir sammen enige om nominasjoner til de ulike prisene. Foran Gladmats publikum deler de ut prisene på festivalens siste dag, sammen med delfinalister i Det Norske Måltid, utdeling av Gladmatstipendene og utdeling av Ingridprisen.

Elin Rusnes Kvingedal, Sandnes
KjøkkenmagiFacebookInstagram

Har du vært på Gladmat tidligere?
– Jeg har vært med i juryen tre ganger tidligere. Synes hele opplevelsen av festivalen er så herlig. Folkemengden, yrende liv, flotte mennesker og masse god mat.

Hva ser du mest fram til under årets festival?
– Jeg håper å få oppleve smakskombinasjoner jeg ikke har prøvd tidligere, å få smake noe helt nytt og overraskende. Er alltid spennende å se hva utstillerne har funnet på, av og til blir jeg veldig positivt overrasket – andre ganger litt skuffet. Så gleder jeg meg selvsagt til å møte flotte mennesker og kjenne på stemningen under Gladmat. Det er i tillegg 20 års jubileum og utvidelse, så blir gøy å se hvordan det blir med Gladmat også i Pedersgata.

Ida Marie Aamot Storbakken, Haugesund
Ida Maries matFacebookInstagram

Hva er ditt beste Gladmat-minne?
– Jeg har vært på Gladmat to ganger tidligere! Det å gå rundt i Stavanger i strålende vær, få servert utrolig god mat, sammen med masse glade og trivelige folk er gode minner jeg sitter igjen med etter begge gangene jeg har vært på Gladmat. Mitt beste matminne må være da jeg spiste helt fantastisk god sushi og nydelig vin på Hall Toll, med gode venninner etter en utrolig fin tur til Prekestolen.

Hva ser du mest fram til under årets festival?
– Det skal bli utrolig gøy å se hva de forskjellige utstillerne har klart å kokkelere frem! Jeg ser frem til fine smaksopplevelser og retter som kommer til å overraske og inspirere meg videre. Jeg gleder meg stort til å være en del av gladmatjuryen og ser frem til noen spennende dager med kjekke folk, fint vær og god mat og drikke.

Maj-Britt Aagaard, Oslo
SpiselandslagetFacebookInstagram

Har du vært på Gladmat tidligere?
– Har aldri vært på Gladmat før, men gleder meg stort til å smake på det mangfoldet, kvaliteten og variasjonen som tilbys. Jeg er også i juryen hos Det Norske Måltid, så jeg får ta med joggesko, for her skal det hygges og spises!

Olav Birkeland, Mandal
HobbykokkenFacebookInstagram

Har du vært på Gladmat tidligere?
– Ja, dette er mitt 5. år i juryen. Mine beste minner er så se hvor glade folk blir for å komme i finalen i de forskjellige kategoriene, men aller mest å se hvor mye det betyr for dem som vinner.

Hva ser du mest fram til under årets festival?
– Jeg håper å få smake noe jeg aldri har smakt før og å se hvordan utstillerne tolker årets tema for festivalen, som er balanse. Jeg må virkelig si at Gladmat blir bedre og bedre for hvert eneste år som går, så jeg gleder meg til å se festivalen virkelig slå ut i full blomst på sitt 20. år.

Shanna Solheim, Kristiansand/Oslo
BasilicoFacebookInstagram

Hva er ditt beste Gladmat-minne?
– Jeg var med i Gladmatjuryen i fjor, og det var en fantastisk opplevelse. Det beste med hele festivalen var å møte så mange matglade mennesker. Vi fikk også delta på Gladmatmiddagen som ble arrangert den siste festivaldagen, jeg tror dette må være mitt beste minne.

Hva ser du mest fram til under årets festival?
– Det er vanskelig å si hva jeg ser mest frem til i år. Jeg ser vel egentlig frem til alt: møte andre matglade mennesker, smake på alle gladmatrettene, spise god mat og besøke Stavanger. Det å smake på Gladmatrettene er noe jeg likevel må trekke frem, jeg gleder meg ekstra mye til akkurat det!

Prisutdelingen skjer på Gladmatscenen lørdag kl 15.00

Kriterier

Beste Gladmatrett
1: Råvarer: Klarer en å bruke råvarer på en variert og spennende måte?
2: Tilberedning: Er retten praktisk å spise eller ta med seg, og ser den delikat ut?
3: Kvalitet: Vurder smak og tekstur.
4: Kobling: Profileres/markedsføres bedriften godt gjennom Gladmatretten? / Får Gladmatretten deg til å huske denne bedriften?
5: Årets tema: Er ”Balanse” ivaretatt?

Beste Gladmatstand
1: Aktivitet: Hva slags aktiviteter foregår på standen i tillegg til statisk utstilling/salg?
2: Standens utseende: Vurder designet på standen.
3: Orden: Er hygiene og renhold for personell og stand, ivaretatt?
4: Profilering: Hvilken relevans har aktiviteten på standen i forhold til bedriftens tilbud?
5: Publikumsvennlighet: Klarer en ut fra standens forutsetninger på en god måte å betjene publikum, uten at det blir stress og kaos?
6: Årets tema: Er ”Balanse” ivaretatt?

Beste Gladmatopplevelse
1: Historiefortelling/Formidling: I hvilke grad formidler utstiller historien knyttet til råvarer og/eller eget konsept?
2: Visuelt: Hvor innbydende er det som serveres?
3: Service: Hvor stor entusiasme og hvor god kunnskap har personellet om det som serveres?
4: Ble du sett? Ble du tatt i mot på en måte som gav deg en god opplevelse/ følelse?
5: Årets tema: Er «Balanse” ivaretatt?

Årets nyskaper
1: Råvarebruk: Brukes råvarer som er uvanlige, eller brukes råvarer i nye kombinasjoner eller tilberedninger?
2: Presentasjon: Er presentasjon av mat og konseptet ellers overraskende og nyskapende?
3: Trend: faller utstilleren innenfor en ny trend innen matlaging?
4: Bærekraft: er utstiller/mat nyskapende/kreativ med tanke på bærekraftig matproduksjon?
5: Årets tema: følger utstiller opp under «Balanse»?