Gladmatfestivalen 2019

Gladmats konseptområder

For å gjøre det enklere og kjekkere å navigere seg i festivalen, har vi fem konseptområder dedikert til hvert sitt tema.

Vi anbefaler å bruke appen vår for å få en oppdatert oversikt over hvor de ulike utstillerne står i konseptområdene.

Torget

Stedet for gårdsmat, lokalmat og nisjeprodukt. Stedet for å treffe både publikum, produsenter og andre interessenter. Stedet for å handle med deg hjem fantastiske, lokalproduserte varer. Her blir det og produsentsamtaler og foredrag med fagfolk, samt scene med konkurranser og konserter. Sjekk programmet vårt for tidspunkt. Gladmat har sin informasjonsstand på Torget, så kom gjerne innom!

Smak på verden

Internasjonale smaker og mattrender. Vi ønsker å binde sammen Gladmat og Den Spiselige Byfest ved å fokusere på Pedersgata som en fantastisk matgate. Vi ønsker at både våre gjester og gjestene i øst, skal bruke Pedersgata som gjennomgang mellom festivalene. Her finner du street food fra hele verden – og området blir med laidback stemning og en frisk oase i festivalen – her skal det være godt å være! Vi kjører og på med gode aktiviteter for barn og familie, og Storhaug productions står bak opplegg for barna.

Smak på Norge

I området «Smak på Norge» samler vi kvalitetssterke, nasjonale produsenter og vi er så glade for at vi får besøk av så mange. Her finner du også Bondens Marked. I Smak på Norge driver fantastiske Spiseriet restaurant, hvor de benytter seg av produsentene som står i området i sin meny. Vi har i tillegg en scene hvor det skal være foredrag og vennskapelige kokkekamper. Sjekk programmet for mer informasjon, møt de forskjellige produsentene og hør deres spennende historier. Husk også at du kan handle produkter med deg hjem.

Malt og humle

Sammen med Lervig og bransjens beste ølsteder, plukkes de beste lokale, og nasjonale håndverksbryggeriene. Vi har invitert mikrobryggere og etablerte bryggerier til å være med på Malt og humle, et Gladmatkonsept hvor publikum kan få møte bryggerne og høre historien bak hvert enkelt bryggeri.

Blågrønt

Under Gladmat kan du lære fra de beste! I teltet blågrønt holder vi gratis matkurs for barn gjennom hele festivalen, med fokus på sjømat og restemat. Kursholderne er dyktige folk fra kokkelauget og Fra Hage til Mage/Iver & Evne, og vi er sikre på at barn og ungdom vil både lære noe og smake noe nytt. Vi er heldige som har offentlige og private bidragsytere slik at vi kan ha dette flotte tilbudet rettet mot barn og unge.