Nyheter

Gratiskonserter på Gladmat

Tradisjonen tro byr vi på fin, spennende, ny og gammel musikk på Gladmat-scenen. Her er artistene som skal skape ekstra god stemning under årets festival:

Foto: Angelica Manke

– Nok en gang er jeg veldig fornøyd med banda som spiller hos oss. Martha hos Star fortjener stor klapp på skulderen, sier programansvarlig Hans Petter Jørgensen i Gladmatfestivalen.

Årets konserter ser du på scenen på Torget.

Finding Neo

Onsdag 24/7 kl. 14

2019 har vært et spennende år for Mathias Keilegavlen og Andrea Ådland, som sammen utgjør Finding Neo. I vinter ga de ut sin kritikerroste debut-EP «Hits 4 Neokids», og i mai fikk de tittelen «Månedens Urørt» av NRK P3. Nå står Gladmatfestivalen for tur.

Det er også verdt å nevne at de stiller med seks musikere i bandet, som byr på en avslappende blanding av soul, indie og jazz. Selv sier de at de ikke vil binde seg til noen sjanger, men har fokus på, som bandnavnet tilsier, å finne noe nytt. Med eksperimentelle akkorder og heftige riff, blandet med energisk og myk vokal, ønsker Finding Neo, sammen med sine musikalske venner, å tilby en lytteropplevelse du ikke har hørt maken til.

Rune Ellertsen

Torsdag 25/7 kl. 14

Han har alltid hatt en forkjærlighet for catchy popmelodier. Sjelden har det vært tydeligere enn i hans siste låter ”Eg kan se det på deg” og «Alt Så Brenne». Rune hadde sin debut på Norsk med singelen “Uroen” i 2016. Han har fått oppmerksomhet fra radio og aviser, og musikken hans spilles ofte på radio. Nå har artisten fra Egersund fått fart på låtskrivingen og jobber om dagen i studio. Han kommer med mer ny musikk og blir å se på konsertscenene fremover.

Valp

Fredag 26/7 kl. 14

VALP spiller dansbare låter med melankolske tekster på Stavangerdialekt om alt fra kjærlighetssorg til mindreverdighetskomplekser. Selv om bandet bruker mye rockelementer, lar de seg ikke begrense til kun én musikksjanger, men toucher innom alt fra pop og indie til reggae og melodiøs rap.

Starpalace

Lørdag 27/7 kl. 14

Fra sitt eget studio i Stavanger produserer Starpalace umiddelbare, catchy poplåter, som kan trekke linjer til alle rockens tiår. Som vinner av Mablis-stipendet og Fjellparkuttaket 2019, er det liten tvil om at det er store forventninger til bandet som nylig slapp sin etterlengtede EP-debut. Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid når bandet står på scenen.

Stavanger Kammermusikkfestival

Onsdag 25/4 kl 12.25

Gladmat har et godt samarbeid med Stavanger Kammermusikkfestival, som hvert år står for et kunstnerisk innslag etter åpningen vår.
I år bidrar de med to flotte fiolinister; Ulvi Hasanli og Ida Celine Dirdal spiller en minikonsert bestående av populære musikkstykker arrangert av Aleksey Igudesman – en herlig blanding av folkemusikk fra ulike nasjoner.