Gladmat 2019

Her er årets Gladmat-utstillere

I år dekker vi opp til 150 utstillere på Gladmatfestivalen. Oversikten får du her!

Alle foto: Tord Paulsen

– For oss som arrangører er det bare å glede seg i hjel over at området ble solgt ut før fristen for påmelding gikk ut.  Det betyr at 150 utstillere plasseres på Torget og langs Vågen, i Fargegata og i Pedersgata. Både produsentene og restaurantene er enormt kjekke, vi er heldige som får alle disse på besøk. Tenk at de prioriterer å komme til Gladmat midt i ferien – det setter vi skikkelig pris på, sier prosjektleder Cathrine Selvaag.

Fem konseptområder

Utstillerne fordeles langs gatene, og i de ulike konseptområdene, slik at det blir lettere å orientere seg under festivalen.

Smak på Norge er i enden av Strandkaien, og der samler vi norske kvalitetsprodusenter. Spiseriet som står for all servering, og bruker mange råvarer fra naboutstillerne. Går vi mot fisketorget finner vi området Blågrønt der vi har gratis matkurs for barn. Supre Fra Hage til Mage / Iver & Evne og NKL Rogaland er kursholdere. På Torget finner du gode lokalmatprodusenter. I Malt & Humle i enden av Skagenkaien samler vi norske håndverksbryggerier, mens det i Smak på Verden i Pedersgata er flere kanongode restauranter – med blant annet gresk, spansk, thai, med Los Tacos, YIPS og Hekkan Burger – ai! som vi gleder oss. Storhaug Productions er også der, det samme er Martinique. Vi satser på at det blir god stemning i området, ja, på hele festivalen, sier Selvaag.

Satser på produsenter

Alle temaområdene er med fra i fjor, men de utvikler seg fra år til år. Ifølge festivalsjef Maren Skjelde ligger det strategisk arbeid i bunn for å få opp antall produsenter på Gladmat.

– Dette er viktig for å vise mangfoldet, både i regionen og nasjonalt. Safteriet og Chili Chocolate står på Torget for første gang, sammen med andre supre lokalmatprodusenter fra matregion Rogaland. På Smak på Norge har vi med oss 22 produsenter, det er en god økning fra i fjor. Utrolig stas!

Utstillersiden utvikler seg hele tiden også. Noen holder stand, nye kommer til, og gamle favoritter dukker opp igjen.

– Ikea kommer tilbake som utstiller, og vi har to nye restauranter med – både Olivia på Torget og Sumo Restaurant på Hall Toll. Det er så kjekt at de bruker Gladmat til å markedsføre seg mot et stort publikum. Og så er det kjekt at Per Vervik kommer tilbake også i år – han er en stayer i festivalen og vi vet at mange gleder seg til å besøke ham, sier Skjelde.

Fatland-båten kommer tilbake i år.

– Kjøp med deg varer hjem

I skrivende stund er det kun én uke til riggingen starter. Festivalsjefen er spent.

– Jeg er altså så spent på hvordan skiltingen og festivalområdet til slutt blir. Får vi det så grønt som vi har håpet? Vi har jobbet ekstra med det i år, og jeg har lyst til å skryte av både Aldente kommunikasjonsbyrå og Leva Urban Design – himmel så bra de jobber! Jeg håper både utstillere og publikum blir fornøyde med resultatet. Jeg har også lyst til å minne alle på at det går an å kjøpe varer med seg hjem. Fyll opp sekk eller kjøp Gladmatnett, så sørger du for at deler av høstens matauk dekkes. Og til slutt, og dette må jeg si så mange ganger – sjekk programmet for Kokepunktet. Det skjer mange spennende ting på scenen i år, med superkjekke foredrag og kokkekamp – for å nevne noe. Jeg håper sånn at publikum synes det blir kjekt!

Torget fylles opp av lokalmatprodusenter.

Utstillere Gladmatfestivalen 2019

Alf & Werner
Almgaard Is
Aronia Jæren
Arons – Masahiro Norge
Artic Mustard
Babylon Kebabhouse
Bad Boys BBQ
Bakken Øvre Gardsmat
Balholm
Bankers pizza
Bankers vafler
BAR Social Eating Stavanger
Beans on wheels -Coffee Bike
Beito Ysteri
Belgian Waffles, Choc & Berry
Blågrønt – Gladmat
Bonden på Gladmat
Bubble wrap
Burger&Beers
Cafe Fristelse
Charlottenlund Gjestehus
Chili Chocolate
Crêpes Suzette Stavanger
Como Mexico
Dattebayo Streetfood
DeJa Vu
Delizia
Den Danske Pølsemand
Desi Deli Pakistansk Restaurant
Donuts
Dragon House Hinna
Dutch Cheeseman
Døgnvill
Egersund chokoladefabrik
Egon
Elin´s drøm
Epleblomsten
Express Pizza Curry Grill Kebab
Fatland
Fiesta
Fiskelaget
Fisketorget
Fjord og fjell delikatesser
FjordEvents
Fjåk sjokolade
Gaffel & Karaffel
Gards og bygdemat
Garlic Grater / Con Gusto
Godt og hjemmelaget
Greek Food
Groovy
Harry Pepper
Holmen Bar
Heimebakst
Holli Mølle
Holmen Crisp
IKEA
Il Gelato
Indian Tandoori
IVAR IKS
Jærbakeren Arne Johannesen
KITA
Klippfisk av SKREI
Kremmer`n
Kystvilt
Køhlerpaviljongen
La Churreria de Manolo
La Fêve
Ledaal teppeveveri
Leiren Laks
Linnea Finnskogen
Litlestøl… det lille ville…
Los Tacos
Love Asia Food
Lygna, Salmon Tradition
Lysefjorden sjokolade
Matboden
Matjes
Matmagasinet
Midsummer
Mogul India Restaurant
Mor Sigfrid Bakst
MS Sandnes
Møllehagen Restaurant
Møvenpick/Diplom is
Noodle Noodle
North Sea Salt Works
Olivia
OPA!! Souvlaki of Greece
Oxeburger / Skeie gard
Pasha Restaurant
Pommes Frites Direktøren
Potatoguys
Pralin Sjokoladeverksted
Pølsebussen
Ricksha Pakistani Street Food
Rogaland catering
Rossavik/ Jæren Honning
Ryfylke
Rørosmeieriet
Rågoe
Sabi Sushi
Safteriet
Samba & grill
Senthai
Sibelia
Silk Road
Sirdalsørret
Sjokoladehjørna
Smak av Havet
Smiå kurs og kompetansesenter
Snadder
Spiseriet
Sumo Restaurant Hall Toll
Tango / Fish&Cow
TankenBilen
Vafleriet
Vannvognå
Viet Tasty
Vikedal Gardsmat
Villa 22
Villa Jasmin
Vossakjøt
YOYOLAY
Zouq Restaurant & Take away
Zouq Sandvika
Å Vestland Vestland

Hekkan Burger hadde en av Gladmats mest populære stands i 2018.

Pedersgata

Babylon Kebabhouse
Buddhist Bodhiyan Forening
Bustoria – pizza
Dahlgården
Hekkan Burger
Il Gelato
La Churreria de Manolo
Los Tacos
Martinique
Matsaya
Mika Godteri
Monrudee Tongkor
Olive Bar
OK Thai
Storhaug productions
Streets of Bangkok
YIPS

NB Bryggeriene er ikke med i denne oversikten.