Gladmat 2018

Her er årets Gladmatprogram

Kurs for barn og ungdom, konserter, kokkekamp, bokbad, prisutdelinger og mat, mat, mat er blant det som står på menyen når Gladmatfestivalen arrangeres for 20. gang.

Gladmatfestivalen 2018 arrangeres fra 18.-21. juli i Stavanger sentrum. Hos over 100 små og store utstillere og i byens restauranter kan du velge og vrake i matopplevelser. I tillegg til dette har vi laget et bredt program som skal ha noe for alle smaker.

– I år er vi så heldige at vi har fått råd og retning av en egen programkomité, sier festivalsjef Maren Skjelde.

– Jeg er veldig glad for at vi har mange ulike matkurs for barn og ungdom med kjempekompetente kursholdere. Blant annet kommer Fra hage til mage og Iver & Evne til å være fast innslag i Blågrønt-teltet vårt. I tillegg samarbeider vi med Storhaug productions om barneaktiviteter i Pedersgata, og det kommer til å bli kjempebra.

PRISUTDELING: På lørdagen under festivalen skal både priser og stipender deles ut.

Lokale artister
En god samling av lokale artister kommer også til å sette preg på festivalen. På hovedscenen i Vågen vil vi blant annet på se Maria Thoresen, Tøfl og tmb.

– Takket være Kammermusikkfestivalen og STAR har vi fått et skikkelig bra sceneprogram med artister som skikkelig har begynt å spille seg opp nasjonalt. Jeg er glad for at vi kan gjøre gode musikkopplevelser lett tilgjengelig for festivalens besøkende.

Under Gladmats jubileumsmiddag går vi også for lokale stjerner, der skal Christian Eriksen og Espen Hana stå for underholdningen.

– Alle som kjøper billetter til jubileumsmiddagen kan virkelig glede seg.

LOKALE ARTISTER: Espen Hana og Christian Eriksen dukker opp flere plasser under årets festival.

Andre arrangement
I tillegg til Gladmats egne arrangementer så har også flere av samarbeidspartnerne eget program under festivalen, blant annet gjestespill med stjerner i Spiseriet, Gaffel & Karaffel kjører i gang musikalsk show med Evert Taube, mens Renaa igjen inviterer til Bistrovaganza med Eyvind Hellstrøm. Ostehuset arrangerer nok en gang deres meget populære Det Glade Langbord, i år med kulinarisk utveksling med Chef Sun fra Kina og hans team.

– Festivaldagene er fulle av spennende aktiviteter! Jeg vil virkelig anbefale folk å sjekke ut både vårt og restaurantene sine programmer, og kose dere med glad mat fire dager til endes.

Åpningstider i bodene:
Onsdag – fredag: 12:00 – 21:00 (24:00)
Lørdag: 11:00 – 21:00 (24:00)

Påmelding til kursene i Blågrønt skjer direkte i teltet.

Merk at det kan forekomme endringer i programmet.

Tirsdag 17. juli

Kl 11.30: Kokepunktet – Gladmats matfaglige konferanse (Spiseriet, Stavanger konserthus)

Onsdag 18. juli

Kl 12.00: Åpning av Gladmatfestivalen 2018 med ordfører, musikalsk innslag fra Kammermusikkfestivalen, utdeling av Matkulturprisen 2018 og Matmerk sin hederspris (Hovedscenen)
Kl 12.00: Matkurs for barn med Fra hage til mage og Iver & evne (Blågrønt)
Kl 13.00: Kahoot (Hovedscenen)
Kl 13.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 14.00: Konsert med Maria Toresen (Hovedscenen)
Kl 14.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 14.00: Matkurs for barn med Fra hage til mage og Iver & evne (Blågrønt)
Kl 15.00: Kokkekamp (Hovedscenen)
Kl 15.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 16.00: Matkurs for barn med Fra hage til mage og Iver & evne (Blågrønt)
Kl 16.00: Matkurs for ungdom med Lærlingkompaniet (Blågrønt)
Kl 17.00: Pølsekurs for barn med Albert Idsø (Blågrønt)
Kl 19.00: Jubileumsmiddag for Gladmat (Zetlitzsalen, Stavanger konserthus)

Torsdag 19. juli

Kl 09.00: Gladmatfrokost med boklansering (Ostehuset sentrum)
Kl 10.00: Dommersmaking delfinale i Det Norske Måltid (Blågrønt)
Kl 12.00: Gladmats seniorlunsj (Hall toll)
Kl 12.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 12.00: Matkurs for barn med Fra hage til mage og Iver & evne (Blågrønt)
Kl 13.00: Kahoot (Hovedscenen)
Kl 13.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 14.00: Matkurs for barn med Fra hage til mage og Iver & evne (Blågrønt)
Kl 14.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 14.00: Konsert med Vrakfeber (Hovedscenen)
Kl 15.00: Kokkekamp (Hovedscenen)
Kl 15.00: Pølsekurs for barn med Albert Idsø (Blågrønt)
Kl 16.00: Bokbad med Gyldendal og forfatter av årets Gladmatbok, Kjartan Skjelde på 20 min (Hovedscenen)
Kl 16.00: Matkurs for barn med Fra hage til mage og Iver & evne (Blågrønt)
Kl 16.00: Matkurs for ungdom med Lærlingkompaniet (Blågrønt)
Kl 18.00: Fredsmåltid / Peace of cake (Domkirken)

Fredag 20. juli

Kl 10.00: Dommersmaking delfinale i Det Norske Måltid (Blågrønt)
Kl 12.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 12.00: Matkurs for barn med Fra hage til mage og Iver & evne (Blågrønt)
Kl 12.30: Gladmats næringslivslunsj (Fish & Cow)
Kl 13.00: Kahoot (Hovedscenen)
Kl 13.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 14.00: Matkurs for barn med Fra hage til mage og Iver & evne (Blågrønt)
Kl 14.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 14.00: Konsert med Tøfl (Hovedscenen)
Kl 15.00: Kokkekamp (Hovedscenen)
Kl 16.00: Bokbad med Gyldendal og forfatter av årets Gladmatbok, Kjartan Skjelde på 20 min (Hovedscenen)
Kl 16.00: Matkurs for barn med Fra hage til mage og Iver & evne (Blågrønt)
Kl 16.00: Matkurs for ungdom med Lærlingkompaniet (Blågrønt)
Kl 16.30: Konsert med tmb (Hovedscenen)
Kl 19.00: Matkurs vin & ost, minikurs med Tom Helge Sørensen fra Ostehuset (Blågrønt)
Kl 19. 30: Matkurs vin & ost, minikurs med Tom Helge Sørensen fra Ostehuset (Blågrønt)
Kl 20.00: Matkurs vin & ost, minikurs med Tom Helge Sørensen fra Ostehuset (Blågrønt)

Lørdag 21. juli

Kl 12.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 12.00: Matkurs for barn med Fra hage til mage og Iver & evne (Blågrønt)
Kl 13.00: Kahoot (Hovedscenen)
Kl 13.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 14.00: Matkurs for barn med Fra hage til mage og Iver & evne (Blågrønt)
Kl 14.00: Matkurs for barn med Kokkenes Mesterlaug Rogaland (Blågrønt)
Kl 14.00: Konsert med Luli (Hovedscenen)
Kl 15.00: Prisutdelinger – årets Gladmatpriser, delfinaler i Det Norske Måltid, utdeling av Gladmatstipendene og utdeling av Ingridprisen (Hovedscenen)