Gladmat 2019

Her er årets Gladmatretter

Dette spiser du for 40 kroner på Gladmat.

For at Gladmatfestivalen skal gi publikum anledningen til å smake på så mye som mulig, må alle utstillerne tilby en Gladmatrett til 40 kroner. Disse rettene pleier å være grunnlaget for terningkastet de ulike standene får i avisene, og årets beste rett belønnes også med en pris på festivalens siste dag.

I år har vi fått inn en enormt variert liste over retter, og her er det virkelig noe å glede seg for alle.

Mye sjømat

Er du glad i sjømat? Da kan du for eksempel stikke innom BAR Social Eating Stavanger og smake på hummer med marinert blomkål, krem av blomkål, og tørket sort oliven, servert på en tartelett av filodeig. Du kan også ta turen til Spiseriet sin stand og prøve rørt klippfisk fra Sunnmøre – servert med røkt Rørossmør, gressløk, pepperrot og silderogn. Eventuelt en mer klassisk variant hos Pommes Frites Direktøren, nemlig hjemmelaget fish 6 chips? Eller er det Hekkan Burger sin wannabe slider med tempurafritert Sterling kveite filet med rørt remulade som frister mest?

Gladmatretten til BAR Social Eating.

Spennende søtt

Er du i det søte hjørnet? Da kan for en tur innom Belgian Waffles, Choc & Berry og prøve deres hvite sjokoladepanacotta med lakris, pasjonsfruktcoulis og bær. Eller kanskje en chocolate hot dog fra La Fêve var mer i din gate? Eventuelt kan du prøve deg på Egersund chokoladefabrik sin røykte kirsebærtrekonfekt, servert på karamellisert kyllingskinn og krydret med wasabi og ristede sorte sesamfrø.

Alltid tradisjonsmat på Gladmat

Ble dette litt for mye, og du har mer lyst på tradisjonsmat? Da kan du starte på MS Sandnes og nyte en skalldyrcocktail, før du prøver varmrøykt laks med potetsalat og sennepssaus hos Lygna, Salmon Tradition, og runder av med svele med hjemmelaget syltetøy hos Mor Sigfrid Bakst.

Spis på topprestaurantene for 40 kroner

Mange av restaurantene våre tilbyr også Gladmatretter, som er en utmerket mulighet til å få små smakebiter av de ulike stedene. På Fisketorget kan du prøve «torsk med smak fra havet»  med tangemulsjon, havsalat med smaker fra Brimse, sprø rug og gressløkvinaigrette. På Tango får du østers, pepperrot & agurk, mens nykommeren Sumo Restaurant byr på «Crispy Kojo»! En lun og sprø maki. En heftig vegetarmiks av avokado, agurk, paprika, shiitake, kremost & sprø wonton. Serveres varm, toppet med Sumomajo.

Gladmatretten til Sumo.

Noe som frister? Hvis ikke har du hundre andre ting å teste ut:

Gladmatrettene 2019

NB noen utstillere har enda ikke meldt inn årets Gladmatrett – disse utstillerne viser ikke på denne listen. 

Almgaard Is: vaniljeiskrem med eple og ingefær
Arctic Mustard: Beiar bretten – wrap av vårt eget glutenfritt flatbrød, med sennepssaus og «Salten-salat»; som består av vår aioli, kræma geitost fra Beiarn, fersk vårløk og biter av røkt laks fra Saltenlaks.
Aronia Jæren: Aroniasaft utblanda med farris
Atlantic/Firelake: Asian Beefsalad. Spiniach, pickeld shiitak , cashew nuts and lemongrass dressing.
Bad Boys BBQ: slow cooked whiskey barrel pulled pork slider
Bankers pizza: pizza sample
Bankers vafler: vaffel treat
BAR Social Eating Stavanger: hummer med marinert blomkål, krem av blomkål, og tørket sort oliven. Serveres på en tartelett av filodeig.
Beans on wheels -Coffee Bike: iced lakris mocha
Beito Ysteri: ostetallerken
Belgian Waffles, Choc & Berry: hvit sjokoladepanacotta med lakris, pasjonsfruktcoulis og bær
Bubble wrap: bubble Cup
Buddhist Bodhiyan Forening: phanaeng m/ris
Burger&Beers: «Jalla Jalla» Slider med 100% rent oksekjøtt av høyrygg og bryst fra A. Idsøe, grillet på kull, servert med cheddar, jalapeñosalsa og baconmajones.
Bustoria – pizza: pizza
Cafe Fristelse: halv pizzabaguett
Charlottenlund Gjestehus: pulled BBQ brisket sliders, med syltet rødløk
Chili Chocolate: velg en av våre fem sjokoladedesserter: «Bestemors hage», «Kaffedrøm», «Rabarbrashot», «Sydentur» og «Søtmons»
Como Mexico: Taco al Pastor- Marinert svinenakke, løk, koriander, ananas og squashsalsa i fersk hvete- eller maistortilla.

Gladmatretten til Como Mexico.

Crêpes Suzette Stavanger: cold crepes with Norwegian salmon,  tzatziki and salad
Dahlgården: belgiske vafler med sjokoladesaus og krem
Delizia: Tantuni (pieces of beef or chicken fried in herb full oil) served in tortilla boat or bamboo leaves with special mixed 6-7 ingredients salad and dressing which is mix of yoghurt, cucumber, mint and other herbs.
Den Danske Pølsemand: «En smak af Danmark» Dansk oksekjøtt’s pølse med eple og brennesle, Dansk rød hotdog pølse, servert med 2 danske dressinger og brød.
Desi Deli Pakistansk Restaurant: «Tikka Mix» som består av 3 forskjellige smaksvarianter av kyllingbryst stekt i tandoor ovn. Det er kylling tikka, kylling hvitløks tikka og kylling malai tikka. Serveres med frisk salat og chutney som tilbehør.
Donuts.no: 4 stk home made 5 cm donuts med saus.
Dragon House Hinna: klassisk hjemmelaget kinesisk nudelsuppe som er laget fra bunnen av med grønnsaker – serveres med kongereker eller biffkjøtt
Dutch Cheeseman: tastingplate with some cheese and sausages
Døgnvill: Milkshake – «vanilla and spicy popcorn»
Egersund chokoladefabrik: røykt kirsebærtrekonfekt, servert på karamellisert kyllingskinn. Krydret med Wasabi og ristede sorte sesamfrø.
Epleblomsten: eplemost fra Telemark
Express Pizza Curry Grill Kebab: samosa
Fatland: bratwurst, en gullmedaljør!
Fiesta: biffgryte med ekte hjemmelaget potetstappe med brød, ketchup, sennep og sprø løk
Fish&Cow: “tataki” av okse indrefilet, røkt makrell og sprø rug
Fisketorget: «Torsk med smak fra havet» Tangemulsjon, havsalat med smaker fra Brimse,sprø rug, gressløk vinaigrette

Gladmatretten til Fisketorget

Fjord og fjell-delikatesser
Fjåk sjokolade: en spesiel kake laget med vår egen sjokolade
Gaffel og karaffel: Slow Cooked svineribbe, asiatisk bbq saus, syltet rødkålsalat
Gards og bygdemat: hvalsnacks
Garlic Grater /Con Gusto: bruschetta
Godt og hjemmelaget: lefse og kaffe eller saft
Greek Food: mini grillplata
Groovy: BBQ pulled pork slider & coleslaw
Harry Pepper: vegetarian Chili
Heimebakst: lefseruller og lefse snipp
Hekkan Burger: Hekkans wannabe slider – tempurafritert Sterling kveite filet med rørt remulade
IKEA: våre berømte kjøttboller i ny, moderne stil; Kjøtt, fisk, kylling eller vegetarisk.
Il Gelato: byggryn- og malt-is med pære
Il Gelato – Pedersgata: vegansk sjokoladesorbet med kokos
Indian Tandoori: Chicken 65

Gladmatretten til India Tandoori .- en med kylling, en vegansk,

Jærbakeren Arne Johannesen: HHOSPV – Halvthornostskinkepiffivarmt – Jærske horn
KITA: sprø torsketunge med amazu shiso

Gladmatretten til KITA.

Klippfisk av SKREI: Anna fra Hønebuktas BACALAO
Kremmer`n: potetsalat og spekemat
Kystvilt: pølse av villhjort med brød/lompe
La Churreria de Manolo: hot Spanish deep chocolate
La Fêve: chocolate hotdog

Gladmatretten til La Feve.

Ledaal teppeveveri: gladvaffel med tilbehør
Linnea Finnskogen: grønnsaker med dip
Litlestøl… det lille ville…: stølsmat fra Litlestøl. Litlestøl marmelader i kombinasjon med produkter fra Stavanger Ysteri, Smågrønt og Ask gård
Los Tacos: mini tacos
Love Asia Food: spicy fried Chicken
Lygna, Salmon Tradition: varmrøykt laks med potetsalat og sennepssaus
Lysefjorden sjokolade: Preikestolkonfekt – Kongen og Steinhoggeren
Matboden: lakse “slider” med koriander og chilli, asiatisk coleslaw, sprø løk, chillisaus og aioli
Matjes: Matjes i lompe med rømme, rødbeter og løk
Matmagasinet: mini bun med høyrygg av okse og kimchisalat med limedressing

Gladmatretten til Matmagasinet.

Mika Godteri: godteri
Mogul India Restaurant: chicken 65
Monrudee Tongkor: fingerris med kjøtt.
Mor sigfrid Bakst: svele med heimelaga syltetøy
MS Sandnes: skalldyrcoctail
Møllehagen Restaurant: scampi à la Marinara – marinerte kongereker med chili og hvitløk.
Møvenpick/Diplom is: gladmatis
Noodle Noodle: koreansk inspirert okse tartar, shisoblad, rabarbra kimchi, fritert noodle
OK Thai: thai kyllingspyd
Olivia: Pasta Pollo Ubriaco
OPA!! Souvlaki of Greece: meze ( gresk tapas ) eller Pork Souvlaki ( grill Stick )
Ostehuset Domkirkeplassen: Kylling «karagee» med midsummermayo, lime og koriander.
Oxeburger / Skeie gard: biff
Pasha Restaurant: «tyrkisk sarma» (vinbladruller fyllt med ris og kjøtt) serveres med tyrkisk yogurt
Pommes Frites Direktøren: hjemmelaget fish & chips
Potatoguys: minifries
Pralin Sjokoladeverksted: hjemmelaget iskonfekt
Pølsebussen: bakt potet, pølse, pommes frites
Ricksha Pakistani Street Food: vegetarsamosa toppet med tamarind saus og myntechutney
Rogaland catering: samosa
Ryfylke: varmrøykt laks med eple- og fennikelsalat servert med tortillachips og eplemost.
Sabi Sushi: Sabi Poké Bowl
Safteriet: Safteriets Slush
Senthai: Tom Kha Gai (Thailandsk kyllingsuppe)
Sibelia: LobNobs
Silk Road: Pakawra Samosa
Sirdalsørret: Sirdals poke
Sjokoladehjørna: tarestang
Smak av Havet: tynnbrød med tangsalt, Sterling kveite, trøffel-og tangmajones, erteskuddsalat og fermentert tang
Smiå kurs og kompetansesenter: pinnechips
Snadder: elgpølse og flatbrød
Spiseriet: rørt klippfisk fra Sunnmøre – røkt Rørossmør, gressløk, pepperrot og silderogn

Gladmatretten til Spiseriet.

Streets of Bangkok: vårruller med søt chilisaus
Sumo Restaurant Hall Toll: «Crispy Kojo»! Denne lune og sprø makien er en deilig og mettende vegetarmaki. En heftig vegetarmiks av avokado, agurk, paprika, shiitake, kremost & sprø wonton. Serveres varm, toppet med Sumomajo.
Tango: østers, pepperrot & agurk
TankenBilen: Glamatrett 1: Fishroll i tortilla med wasabidressing. Glamatrett 2: Randis hjemmebakte kransekake fra Nedstrand med valgfri kuleis.
Vafleriet: Cookies and cream dream
Viet Tasty: kyllingsatay med peanøttsaus
Vikedal Gardsmat: Vikedals spekeskinke som vant beste spekeskinke i Gladmat 2005
Villa 22: Pizza Fønix serveres med potet, N`duja ( smørbar spicy salami ), Fønix ( lokal blåmuggost) og mozzarella
Villa Jasmin: døner og ris – marinert lam og biffkjøtt serveres med tyrkisk ris, saus og salat.
Wild Fire Foods: Jerk Chicken med vår egen håndlagde Jerk-marinade. Kyllingen er varmrøkt og serveres med en frisk salat, agurk og lime.
YIPS: dumplings i tahinisaus
YOYOLAY: Japchae. Retten kan servere både med  biff og som vegetar.
Zouq Restaurant & Take away: samosa – trekantede frityrstekte porsjonspaier fylt med poteter og grønnsaker
Å Vestland Vestland: friterte væraballer med melon og tzatziki/urtedip