(standnummer, g=glutenfri, l=laktosefri, v=vegetar, ve=vegansk)
Artic Urbi (55)
Savri stikk – som inneholder stekt einerøkt kjøtt av rein på mangoyoghurtdressing og gulrøtter. En fin og frisk kombinasjon servert på brød.
Asia Kjøkken (33, l)
Kyllingklubbe med salat/ris
Bevaremegvel (19)
«Skagenrøre» med røykelaks, reker og ørretrogn. Allergener: fisk, melk, hvete, skalldyr, egg
Burger&Beers (21)
Kullgrillet burger med Monterrey Jack, parmesandressing, baconmarmelade, ruccola og fersk sort sommertrøffel. Allergener: melk, egg, sennep, gluten (hvete), sulfitt
Chay Vegan (5, g, l, v, ve)
Banh Hoi – stekt barbecuemarinert soya. Med sursøte grønnsaker, nudler farget av saft fra dampede grønnsaker, cashewnøtter, chili og vårløk. Allergener: soya, nøtter.
Chili Chocolate (57, v, glutenfri på forespørsel)
3 konfektbiter med årets gladmatsmaker: Øl, kaffe latte og jordbær/rabarbra. – Alle 3 konfektene er limited edition til Gladmat 2022
Como Mexico (63, g, l, v, ve)
Hibiscus Taco – hibiscus, alfalfaspirer, frøblanding, ananas og squashsalsa i fersk maistortilla
Deja Vu (87, tre Gladmatretter med ulike allergener)
Snøkrabbe i sprøtt sjøgress – Allergener: Skalldyr, gluten, egg, soya
Andeconfit med peking dressing og nudler – Allergener: Soya, gluten, egg
Miso ribbe på kimchee ris – Allergener: fisk, skalldyr
Delizia (8, v, laktosefri, glutenfri og vegansk på forespørsel)
Monkey`s Dream
Donuts.no (9)
5 x små Donuts med Saus ( sjokolade eller karamell)
Epleblomsten (58, g, l, v, ve)
Gladmatmost 2022 0,75 l – Gladmatmosten inneholder 100% frukt som er varsomt pasteurisert. Ikke tilsatt sukker eller noen form for tilsetninger.
Fisketorget (45)
Fiskerett
Helgø Meny Food Court (24)
Her er det mange ulike retter, og i teltet finner du også en «Fri for avdeling» med mye allergivennlig mat.
Meny Angus Slider: Meny Angusburger (70g) med Aioli, Bufar ost, stekt løk, crispy salat, bbq-glasert ribbeconfit og briochebrød. Allergener: Egg, sennep, gluten (hvete), melk. Serveres også som gluten, og/eller melkefri variant i egen «Fri for avdeling»
Angus «Gyros»: Anguskjøtt, sprø salat med fennikel og gulrot, syltet rødløk, yoghurt/jalapeno/agurk dressing, tortilla fra Como Mexico. Allergener: Melk, sulfitt, gluten (hvete). Serveres også som gluten variant i egen «Fri for avdeling»
Angus «Dirty Dog»: Angus baconpølse, coleslaw, sprøtt bacon og løk, mayo, bufar ost og pretzel pølsebrød. Allergener: Sennep, egg, gluten (hvete), melk. Serveres også som gluten, og/eller melkefri variant i egen «Fri for avdeling»
Meny kremet fiskesuppe: Fisk og reker, purre, selleri, fennikel, gulrot, paprika. Allergener: fisk, skalldyr, melk og selleri. Glutenfri.
Pizza med ASK slegge: Pizza med sleggesalami, Ask pizzasaus, fiordelatte, rødløk, ruccola, bufarost. Allergener: Melk, gluten (hvete), fisk (ansjos i saus). Serveres også som gluten, og/eller melkefri variant i egen «Fri for avdeling».
Hjelmeland Naturlegvis (23)
Laksemousse med fisterjordbær og randøyrabarbra, laks fra King Mikal.
Javier Taco (18, g, l)
Barbaco Taco med tomatillosalsa, koriander og sitron
Jærbakeren Arne Johannesen (94, vegetar og vegansk alternativ)
Alternativ 1: Skikkelig skille skillingsboller fra Skillebekk – 3 stk miniskillings leveres i en rosa gaveeske. Kanelbollene er håndbakte og penslet med egg og pyntet med perlesukker. Ta med esken hjem, gi den som gave til en du er glad i – eller gjerne det beste – spise med en gang!
Alternativ 2: Vegansk brownie
Kebana Tandoori & Grill House (41, l, v, ve)
Pakistansk samosa (signaturrett) – Frityrstekt pai med blanding av grønnsaker og urter. Severes med myntechutney.
Los Tacos (81, g, l, vegetarisk og vegansk alternativ)
Alternativ 1: Carne Asada Taco: Grilled Norwegian steak (indrefilet) marinated in a chipotle garlic orange juice marinade, topped with pico de gallo and a salsa verde on a corn tortilla.
Alternativ 2: Plant Based Taco: Los Tacos Plant Based Protein, topped with pico de gallo and a salsa verde on a corn tortilla.
Matjes (glutenfri, laktosefri og vegetarisk på forespørsel)
Matjes i lompe med seterrømme, rødbeter og løk
Matlauget (22)
Svineribbe confitert i oksefett på grillet toast, servert med syltet rødløk, ristet sopp, black garlic dressing og friske urter. Allergener: gluten, melk, egg
Papas Pizzeria (15)
Halv slice Bistecca – tomatsaus, mozzarella, løk, bacon, norsk biffkjøtt
Sandi Cakes (59)
“ Up” – Caramel + Prosecco + roses – Allergener: Melk, Egg, Hvete, soya
Simply Pinoy (53, l)
Steamed Dumplings – svinekjøtt med grønnsaker
Sirkus Renaa (Meny-teltet – standnr. 24)
Sirkus Renaa sprøtt wienerbrød toppet med sitrusgelato, jordbærsaus og vaniljekrønsj. Allergener: gluten, hvete, melk, egg.
Smashin’Burgers (Pedersgata)
Mr Poirot – En fransk-belgisk inspirert smashburger på en seng av ruccolasalat sammen med vår hjemmelagde dijon-mayo dressing, fransk brie ost, frisk rødløk, toppet med vår hemmelige soppstuing som er slowcooked i 5 timer. – Allergener: Sesamfrø, Løk, Laktose, Hvete, Egg, Melk, Sulfitt
Spiseriet
Smørstekt sterlingkveite med nesle fra Brimse, erter, pepperrot og fritert surdeig.
Spisoh (Pedersgata, l, v, ve)
Samosa Chat – indisk street food bestående en sprøstekt samosa med kikerter og sauser.
Sunde gårdsutsalg (68)
Alternativ 1: Sundepølse med chili og nykål
Alternativ 2: Limousine cheese-slider
Tapas Party (99, glutenfri, laktosefri, vegetarisk og vegansk alternativ)
Alternativ 1: Taste of tapas
Alternativ 2: Hummus med tortillachips
Villa 22 (20, v)
San Marzano tomatsaus, parmesan, aubergine chips, pecorino
Youngs Thai (12, l, vegetarisk og vegansk alternativ
Våruller med kylling eller veganske, 2 for 50 kr.
Younique By Alex Kudrjavtsen (101, l, v, ve)
Pintxos-burger – Kikertkaker, søtepotetkrem, paprikarelish, syltet løk, grønnkålchips og gulrotbrød.
Zouq (84+95, l, vegetarisk på forespørel)
Samosa keema (kjøttdeig)- En frityrstekt pai med deilig og velsmakende kjøttdeig-, potet, løk og ertefyll. Serveres med en kald myntechutney.
Zouq & Miyako (95, l)
Takoyaki (japansk street food )- kuler med scampi, dashikraft, bonitoflak og tankatsu. Allergener: skalldyr, egg, hvete.