Nyheter

Her er de nominerte til Gladmatjuryens priser

Lørdag kl. 15 skal prisene for beste Gladmatstand, Gladmatrett og Gladmatopplevelse, samt årets nyskaper deles ut på Torget.

Gladmatjuryen består av Olav Birkeland, Maj-Britt Aagaard, Elin Rusnes Kvingedal, Kristian Ebbesen Fjelde og Shanna Solheim.

I tillegg til deres fire priser, deler vi ut barnejuryen sin pris, Inge Steenslands Stiftelse sitt Gladmatstipend og Ingridprisen.

De nominerte til årets Gladmatpriser

Årets Gladmatrett:

  • Fisketorget
  • La feve
  • Kita
  • Tango
  • Spiseriet

Årets Gladmatstand:

  • Express pizza curry grill kebab
  • Los Tacos
  • Gaffel & Karaffel /Nick and Jonnies
  • Bar Social Eating
  • Villa 22

Årets Gladmatopplevelse:

  • Smiå
  • La feve
  • Kita
  • Egersund Sjokoladefabrikk
  • Bar Social Eating

Årets nyskaper:

  • La feve
  • Egersund Chockoladefabrik
  • Kita
  • Smak av havet
  • Rågoe

La Feve og ‘Chocolate hot dog’ er nominert til tre priser.

Kriteriene for årets Gladmatpriser

Årets Gladmatrett:

  • Klarer en å bruke råvarer på en variert og spennende måte?
  • Er retten praktisk å spise eller ta med seg, og ser den delikat ut?
  • Vurder smak og tekstur.
  • Profileres/markedsføres bedriften godt gjennom Gladmatretten? Får Gladmatretten deg til å huske denne bedriften?
  • Er årets tema «vekst» ivaretatt?

Årets Gladmatstand:

  • Hva slags aktiviteter foregår på standen i tillegg til statisk utstilling/salg?
  • Vurder designet på standen.
  • Er hygiene og renhold for personell og stand ivaretatt?
  • Hvilken relevans har aktiviteten på standen i forhold til bedriftens tilbud?
  • Klarer en ut fra standens forutsetninger på en god måte å betjene publikum, uten at det blir stress og kaos?

Årets Gladmatopplevelse:

  • I hvilken grad formidler utstiller historien knyttet til råvarer og/eller eget konsept?
  • Hvor innbydende er det som serveres?
  • Hvor stor entusiasme og hvor god kunnskap har personellet om det som serveres?
  • Ble du tatt i mot på en måte som gav deg en god opplevelse/følelse?
  • Er årets tema «vekst» ivaretatt?

Årets nyskaper:

  • Brukes råvarer som er uvanlige, eller brukes råvarer i nye kombinasjoner eller tilberedninger?
  • Er presentasjon av mat og konseptet ellers overraskende og nyskapende?
  • Faller utstilleren under en ny trend innen matlaging?
  • Er utstiller/mat nyskapende/kreativ med tanke på bærekraftig matproduksjon?
  • Følger utstiller opp under årets tema «vekst»?

Karl Erik Pallesen og Fisketorget fikk nominasjon for Gladmatretten sin.