Gladmatjuryen består av Olav Birkeland, Maj-Britt Aagaard, Elin Rusnes Kvingedal, Kristian Ebbesen Fjelde og Shanna Solheim.
I tillegg til deres fire priser, deler vi ut barnejuryen sin pris, Inge Steenslands Stiftelse sitt Gladmatstipend og Ingridprisen.
De nominerte til årets Gladmatpriser
Årets Gladmatrett:
- Fisketorget
- La feve
- Kita
- Tango
- Spiseriet
Årets Gladmatstand:
- Express pizza curry grill kebab
- Los Tacos
- Gaffel & Karaffel /Nick and Jonnies
- Bar Social Eating
- Villa 22
Årets Gladmatopplevelse:
- Smiå
- La feve
- Kita
- Egersund Sjokoladefabrikk
- Bar Social Eating
Årets nyskaper:
- La feve
- Egersund Chockoladefabrik
- Kita
- Smak av havet
- Rågoe

La Feve og ‘Chocolate hot dog’ er nominert til tre priser.
Kriteriene for årets Gladmatpriser
Årets Gladmatrett:
- Klarer en å bruke råvarer på en variert og spennende måte?
- Er retten praktisk å spise eller ta med seg, og ser den delikat ut?
- Vurder smak og tekstur.
- Profileres/markedsføres bedriften godt gjennom Gladmatretten? Får Gladmatretten deg til å huske denne bedriften?
- Er årets tema «vekst» ivaretatt?
Årets Gladmatstand:
- Hva slags aktiviteter foregår på standen i tillegg til statisk utstilling/salg?
- Vurder designet på standen.
- Er hygiene og renhold for personell og stand ivaretatt?
- Hvilken relevans har aktiviteten på standen i forhold til bedriftens tilbud?
- Klarer en ut fra standens forutsetninger på en god måte å betjene publikum, uten at det blir stress og kaos?
Årets Gladmatopplevelse:
- I hvilken grad formidler utstiller historien knyttet til råvarer og/eller eget konsept?
- Hvor innbydende er det som serveres?
- Hvor stor entusiasme og hvor god kunnskap har personellet om det som serveres?
- Ble du tatt i mot på en måte som gav deg en god opplevelse/følelse?
- Er årets tema «vekst» ivaretatt?
Årets nyskaper:
- Brukes råvarer som er uvanlige, eller brukes råvarer i nye kombinasjoner eller tilberedninger?
- Er presentasjon av mat og konseptet ellers overraskende og nyskapende?
- Faller utstilleren under en ny trend innen matlaging?
- Er utstiller/mat nyskapende/kreativ med tanke på bærekraftig matproduksjon?
- Følger utstiller opp under årets tema «vekst»?

Karl Erik Pallesen og Fisketorget fikk nominasjon for Gladmatretten sin.