Nyheter

I år kan to restauranter vinne Gladmatstipendet

Takket være gode krefter i Inge Steenslands Stiftelse vil i år to restauranter få muligheten til å vinne 30.000 kroner hver under Gladmatfestivalens siste dag.

Premieutdelingen på Hovedscenen under Gladmatfestivalens siste punkt er et årlig høydepunkt, der både kokker, servitører, sjefer, eiere og festivalgjester spent samles foran Hovedscenen på Torget. Og størst spenning er det alltid knyttet til restaurantprisen. Tidligere har den gått til én enkelt restaurant som har utmerket seg helt spesielt for juryen. I år har vi igjen vært så heldige å motta støtte fra Inge Steenslands Stiftelse, og vi har valgt å dele prisen i to grupper.

– Vi anerkjenner at det kan være vanskelig å kategorisere hvert sted som enten folkelig eller fine dining, men vi ønsker å si at vi gjerne vil engasjere alle typer restauranter. Når vi nå engang er så heldige å motta et stipend som vi skal dele videre, er det en fin anledning til å vise balansen mellom fine dining og de mer folkelige restaurantene, sier festivalsjef Maren Skjelde.

I fjor vant Renaa prisen, året før var det Tango som stakk av med den. Her kan du lese om hva de valgte å bruke stipendet til. 

Inge Steenslands Stiftelse sitt Gladmatstipend

Kriterier for å motta prisen:
Prisen er delt opp i to kategorier, en fine-dining og en folkelig. Vinneren i hver kategori får NOK 30 000,-.
Restauranten vurderes ut i fra hvorvidt de bruker lærlinger, hvilket fokus de har på lokale råvarer og produsenter, og hvordan juryen opplever besøket under festivalen.

Juryen består av
Juryleder Amanda Bahl – matkritiker i Bergens Tidende
Road Hildonen – kjøkkensjef på To Rom og Kjøkken
Jørn Lie – eier Vaaghals og manager for Det Norske Kokkelandslaget

Stipendet må benyttes til reise, kurs eller annen matfaglig inspirasjon.