Nyheter

Karl Erik Pallesen er vinner av Matkulturprisen 2018

Prisen utdeles av Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland i samarbeid med Gladmat

Juryen har bestått av: Gisle Steffensen, Bailli Régional for Chaine des Rotisseurs, Maren Skjelde, Daglig leder Gladmat, Anita Løyning, Oldermann for Kokkenes Mesterlaug Rogaland.

Karl Erik Pallesen, startet i 2012 på Fisketorget og var bare 27 år gammel da, men hadde en kulinarisk sett temmelig imponerende cv. Han har jobbet på topprestauranter som Solvold i Sandefjord, Tango i Stavanger og Charles & De i Sandnes. Han har vært kjøkkensjef på Gastronomisk institutt og fast medlem på kokkelandslaget fram til 2012. Han vant også TV 3s Masterkokk i 2012.

Juryens begrunnelse

Årets vinner har over flere år vært en viktig, og svært aktiv pådriver for utvikling av kokkefaget i regionen gjennom arrangementer og høy faglig kvalitet både for kokker, og ikke minst lærlinger i vår region.

Videre har han satt et av Stavangers absolutte kulturmerker tilbake på kartet.

I mange, mange år har det vært en attraksjon både for besøkende til byen og byens egen befolkning.

En støtte og motivator til alt som har med mat, og mat som kulturutvikling i Stavanger

Det er av stor betydning også for den fremtidige satsning innenfor vårt fag at vi har en sterk og aktiv kunnskapspådriver som brenner for kokkefaget.

Årets vinner av Matkulturprisen for 2018 er Karl Erik Pallesen, driver av Fisketorget i Stavanger.