event program 2020 TV, kurs og podkast

Kjøkkenfesten

Gladmatpremiere! Hver dag under Gladmatfestivalen 2020 kan du se en ny episode av vårt eget TV-program.

Foto: Tord Paulsen og Moxey

Kjøkkenfesten ser du på Gladmat sin Facebook-side.

Gladmat handler om mat, om folkene du møter, den surrende stemningen, samtaler, lære noe nytt, og å dele gode opplevelser sammen i løpet av festivalen. I år leverer vi dette som take away – hjem i TV-ruta di. 

– På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Derfor har vi sammen med vert Christian Eriksen samlet kokker, produsenter, artister og folk som liker å spise nettopp på kjøkkenet, sier festivalsjef Maren Skjelde.

– Velkommen til Kjøkkenfesten!

På bak-kjøkkenet og bakgården får du møte kokker og produsenter, og høre dem snakke om tilberedning, teknikker, sesongråvarer og mattrender.

Kokkekamp

I løpet av de fire episodene får du møte åtte av våre beste kokker i kokkekamp, der de må takle både tidspress og gjester (og vertskap) som forstyrrer i matlagingen. Se hvordan de angriper utfordringen å lage en fristende rett med ingredienser de ikke visste om på forhånd!

Du får også bli med til bak-kjøkkenet og bakgården, og høre kokker og produsenter snakke om sesongråvarer, mattrender, tradisjonsmat og preservering.

På festen får du møte folkene bak produktene du finner i butikken, og høre både deres og kokkenes beste tips til hvordan de kan tilberedes. Her lærer du garantert noe nytt!

I kokkekampen blir kokkene utfordret til å lage en rett med ingredienser fra en «Mystery box» på 40 minutter.

Matsuperhelgen

I februar vender matfolk i hele Norden snuten mot Stavanger, da det er duket for matsuperhelg,  blant annet med utdeling av Michelinstjerner.

På Kjøkkenfesten avslører ulike involverte aktører mer om hva som skal skje den helgen, du får høre fra våre egne Michelinrestauranter, og Øivind Ekeland lanserer sin egen teori om hvordan utdelingen ble lagt til Stavanger.

Samarbeid med (glad)Matkanalen

Dette her – og mye mer – ser du på  Gladmat sin Facebook hver kveld kl. 20 under årets Gladmatfestival. Og ikke nok med det – programmet skal også vises på (glad)Matkanalen!

– Vi har tidligere reist på Gladmat og laget reportasjer til sosiale medier og TV, og utvider i år samarbeidet for å få nå flest mulig, sier Øivind Lindøe, daglig leder i Matkanalen.

Seere på Matkanalen får se Mette Beate Evensen fra Røst Teaterbistro prøve seg på en ny råvare i kokkekamp.

Kanalen er kjent for å sende norske og internasjonale mat- og reiseprogrammer på TV i Norge og Sverige, og har 200-250 000 ukentlige seere innom ifølge målebyrået Kantar TNS. Kanalen har i tillegg 145 000 abonnenter på SnapChat, og en en av 7 Snapchat partnere i Norge sammen med blant annet NRK og VG.

– Vi ser frem til å få vist ulike programmer fra Gladmat, slik at seerne kan få litt god festivalstemning og inspirasjon også dette året. Vi kommer til å vise totalt 8 program også utover sommeren og i august, for at så mange som mulig skal få dem med seg. Det er dessuten viktig at de matinteresserte seerne våre skal kunne holde seg oppdatert på de lokale matprodusentene.

Sammen med Matkanalen er vi i Gladmat skikkelig stolte over å kunne invitere TV-tittere fra hele landet til Stavanger.  

I hver episode får vi besøk av en artist som både spiller og smaker. Olav Larsen stilte også opp som servitør.

 

– Sånt rent objektivt kan vi vel si at vi er den beste kommunen i verden.
Øivind Ekeland