Arrangementer 2019

Kokepunktet

I år tar vi Gladmats fagprogram ut til festivalpublikummet.

På to scener i temaområdene Torget og Smaken av Norge inviterer vi alle festivalgjestene til å høre på produsenter og fagfolk – helt gratis. Foredragene vil vare rundt 20 minutter, og passer for alle besøkende til Gladmat.

Tema for årets Gladmat er vekst. Ordet er bredt og vi får assosiasjoner til gress, gro, høste, grønnsak, produksjon, råvarer, å plante eller planter. Men det kan også være bærekraftig vekst, grønn vekst eller vekst i organisasjon (for eksempel samarbeid mellom et serveringssteder og produsenter).

Gladmat ønsker å vise vekst blant annet gjennom det faglige programmet vi har – Kokepunktet. I år tar vi produsenter og fagfolk ut i folkelivet for å fortelle de gode historiene knyttet til tema Vekst. Vi inviterer flinke, inspirerende foredragsholdere og fagfolk som får i oppgave å informere og opplyse publikum om emner som andelsgård, kjøkkenhager, mathelse og matsvinn.

I år skal vi også tilby faglig påfyll utenfor festivalområdet. Margunn Ueland gleder seg til å ta dere imot i kjøkkenhagen på Eiganes, og Kristine Enger gleder seg til sanketur på Tungenes.

Mer informasjon om programmet kommer etter hvert, så følg med!