Hver dag under Gladmatfestivalen kan du bli med på sildekurs med Ryfylkekokken Frode Selvaag. Kursene varer i en drøy halvtime, og etterpå får du med deg et fint glass med etikett og med silden oppi.
I 2013 vant Frode Selvaag Matkulturprisen under Gladmat. I juryens begrunnelse stod det:
- Unikt langt og kontinuerlig engasjement for matkultur, fra læretid hos Arne Brimi på Fossheim Hotel, Gastronomisk Insititutt, Den Norsk Ambassade i USA, Craigs Kjøkken, Spa Hotel Velvære til nå Ryfylkekokken.
- Mangeårig dommer i Norgesmesterskapet for kokke og servitørlærlinger og andre kokkekonkurranser.
- Gjennom gründertankegang og langsiktig målsetning, har Frode Selvaag vært med å markedsføre råvarer spesielt fra Vestlandet og Rogaland både Nasjonalt og Internasjonalt i mange år, og er en meget stor ambassadør for sitt yrke og regionen.
- Brennende engasjement for nisjeprodukter og lokal kortreist mat og utøver ett unikt vertskap ved sine establisjementer.
Kursene arrangeres i «Blå fristelser» (telt nr. 66).
Pris: 95 kroner