– Det ble sykt godt med brie i vaffelrøren, sier René hos Ostehuset.
– Vi smuldrer den i i små biter istedenfor å røre den helt jevnt med resten, da blir bitene så crispy stekt. Ellers er det en ganske standard vaffelrøre, men vi brukte yoghurt fra Stavanger Ysteri istedenfor kefir eller rømme.
Tilbehøret er en fest i seg selv – kimchi, pepperrotmajones, mangopuré, cashewnøtter, vårløk og koriander. Lager du vaflene hjemme så er det lov å droppe disse (men det anbefales veldig fra Gladmats smakstester å prøve).
Ingredienser:
- 50 g smør
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 5 dl yoghurt
- 5 dl hvetemel
- 2 ts bakepuver
- 1 ts kardemomme
- 2 dl melk
- Litt brie
- Tilbehør: kimchi, pepperrotmajones, mangopuré, cashewnøtter, vårløk og koriander
Framgangsmåte:
Smelt smøret. Visp egg og sukker sammen til lett eggedosis (det trenger ikke stivpiskes). Rør inn smeltet smør og yoghurt. Rør deretter inn hvetemel, bakepulver og kardemomme – visp til det ikke er klumper. Spe med melk og visp til en jevn røre.
Smuldre brie inn i røren til slutt.
Stek vafler etter anvisninger fra produsenten av vaffeljernet.
Servér som de er, eller gå all inn med kimchi, pepperrotmajones, mangopuré, cashewnøtter, vårløk og koriander.