Nyheter

Meld din bedrift på årets Gladmatfestival!

Gladmat 2019 arrangeres i Stavanger fra 24. til 27. juli 2019. Nå er søknadsportalen for utstillere åpnet.

Klikk her for å komme til utstillerportalen. 

Alle foto: Tord Paulsen

– Vi jobber for at Gladmatfestivalen 2019 skal være den matfestivalen i landet som er kjekkest og mest interessant å besøke, sier festivalsjef Maren Skjelde. Derfor trenger vi landets kjekkeste og mest interessante utstillere. Nå er det mulig å søke om å bli del av festivalen. 

– Vi ønsker oss en blanding av små og store produsenter, foredlere og restauranter. Vi bygger opp festivalen ved hjelp av konseptområder, som vi fyller opp etterhvert som utstillere melder seg på. Gjennom konseptområdene får vi blant annet løftet fram matprodusenter fra både vår region og de som kommer fra andre deler av landet. Kundene vil være der, så blir det utstillerens jobb å fortelle den spennende historien sin. 

Trond Wahlstrøm fra Beito Ysteri var tilbake på Gladmatfestivalen 2018, etter fem års opphold, og solgte blant annet nøkkelost og ost med brennesle.

Forventer 250 000 gjester

Festivalen arrangeres i sommer for 21. år på rad, og er et årlig høydepunkt for matentusiaster fra hele landet. Store deler av Stavanger sentrum – ja til og med Pedersgata – dekkes opp av utstillere og restauranter i fire dager. 

– På Gladmat får du anledning til å møte enormt med folk som er interessert i maten du produserer og selger. Du får også anledning til å teste ut nye ideer eller produkter. Gladmat tilbyr en veldig fin arena, og trekker masse folk, sier Skjelde. De siste årene har det betydd at cirka 250 000 gjester har tatt turen til Stavanger sentrum. 

Helene og Ivar Andersen koser seg på MS Sandnes.
– Vi går på Gladmat hvert år og hver dag, og vi liker både lokal og internasjonal mat.

– Gladmatfestivalen har vært arrangert i 20 år, og vi er så heldige å lage en festival som folk liker godt. Nå jobber vi på spreng for å få med oss alle de flinke aktørene, både produsenter, foredlere og restauranter, slik at tilbudet under festivalen også i år blir variert og av god kvalitet. I tillegg jobber vi med å lage et faglig program som skal være interessant og lærerikt. Vi gleder oss til å fortelle mer underveis.

India Tandoori bruker Gladmatfestivalen til å prøve ut nye retter på et stort publikum, og har vært med siden 2002. Nøkkelord for standen i 2018 var tradisjonell indisk street food.

Digital utstillerportal

I år som i fjor har vi en digital utstillerportal der vi samler informasjon som utstillere trenger før, under og etter festivalen. Her finner du også søknadsskjemaet, som du fyller ut og sender inn direkte i portalen.

Klikk her for å komme til utstillerportalen.

Hekkan Burger hadde en av Gladmats mest populære stands i 2018. De fikk vist seg fram i Pedersgata, et steinkast fra der de åpner restaurant nå i vår.