Nyheter

Ministerbesøk på seniorlunsjen

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har meldt sin ankomst til årets Gladmatfestival!

Seniorlunsjen ble etablert som fast post under Gladmat i 2012. Å være sammen om måltidet påvirker matlyst og matglede. Det er viktig i alle aldre, og kanskje ekstra viktig for eldre som ofte spiser alene.

Seniorlunsjen er ensbetydende med hvite duker og flott oppdekning, god mat og godt selskap, og toppet med appetittlige kulturinnslag. Konseptet har blitt et populært og viktig innslag under festivalen vår, og har vært gjennomført i samarbeid med Stavanger kommune, Eldrerådet og flere. Og i år får den altså besøk av helseministeren.

– Tema for årets festival er «sammen om måltidet», og dette inkluderer ideen om å spise sammen. Den viktigste målgruppen for Gladmat er familien, og dette handler ikke minst om de eldste medlemmene. Seniorlunsjen er en viktig del av hvordan Gladmatfestivalen inkluderer alle, også samfunnets eldre. Gode matopplevelser kan gi økt livskvalitet, og å dele disse med andre er gull verdt, sier festivalsjef Mona Vervik.

– Vi synes det er veldig kjekt å ha Bent Høie så hjertelig tilstede på et av våre viktigste arrangementer. Vi er glad for at han så tydelig knytter måltidsopplevelser til økt livskvalitet for de som i sin tid ga oss mat på bordet. Gleden av å dele et måltid betyr mye, årets tema får ekstra betydning under dette arrangementet.

Vi oppfordrer alle til å invitere med sin senior på Gladmats seniorlunsj i Spiseriet i Stavanger konserthus, fredag 21. juli kl 11.00.