Nyheter

Nå er programmet for Gladmatfestivalen 2019 klart

Velkommen til en festival full av kokkekurs for barn, faglige foredrag, kokkekamp, konserter og restaurantopplevelser litt utenom det vanlige. Ja, og så kommer en viss chilielskende danske tilbake…

Gladmatfestivalen 2019 blir den andre festivalen med Maren Skjelde i sjefsstolen, og i år byr hun på et bredt festivalprogram med et par helt nye innslag.

– Nytt av året er blant annet at fagprogrammet vårt «Kokepunktet» flyttes ut til publikum. Vi har invitert produsenter og fagfolk ut i folkelivet for å fortelle de gode historiene knyttet til årets tema Vekst. Foredragsholderne har gått i oppgave å opplyse publikum om emner som blant annet andelsgård, kjøkkenhage, mathelse og matsvinn, sier Skjelde.

– En annen nyhet er at vi i år også skal ha arrangementer utenfor sentrum. Som en del av «Kokepunktet» skal vi besøke Margunn Uelands kjøkkenhage på Eiganes og vi skal på sanketur med Kristine Enger på Tungenes. I tillegg samarbeider vi med Stavanger turistforening om to turer – en mathistorisk vandring i bygatene og en fjellvandring over tre topper på Gramstad.

Mye gøy for barna

Men det er ikke bare nytt, flere satsninger skal videreføres fra fjorårets festival.

– Gladmat i Pedersgata blir enda bedre i sommer, det synes vi er så kjekt. Supegode restauranter, Martinique, utstillere og ikke blant Storhaug Productions skal sørge for den gode stemningen. Sistnevnte lager et kult tilbud til barna gjennom hele festivalen. Flere arrangementer har satt seg så godt at vi ønsker å gjennomføre dem i år også: næringslivslunsjen, seniorlunsjen og fredsmåltidet. I tillegg er vi stolte og glade over å kunne tilby gratis matkurs for barn i Blågrønt. Der finner dere de beste aktørene, og vi er sikre på at ungene kommer til å elske kursene!

Klassikere og nyheter hos restaurantene

Våre gode restaurantpartnere er også med på å lage ekstra glad stemning i byen under festivalen, med en kombinasjon av klassikere og nye arrangementer.

– Så stas det er at vi får anledning til å vise frem alt hva restaurantene har å by på! Renaa med Bistrovaganza og La Famiglia, Gaffel & Karaffel med Starlight dinnershow, Eg & Du med sommerens smakfulle eventyr, Ostehuset med Det Glade langbord og ikke minst helaften med KITA. Altså, det er bare å glede seg – og kjøpe billetter før det blir utsolgt.

– Ta med sekk!

– Er det noe du er spesielt glad for? 

– Jeg synes dete er utrolig kjekt at interessen rundt temaområdene Smak på Norge og Torget har vokst seg nesten dobbelt så stor som i fjor. Her viser vi fram matprodusenter, som har en viktig plass på Gladmat. Spiseriet rigger seg til i Smak på Norge, og lager fantastisk mat basert på blant annet fra lokalmatprodusentene de har rundt seg i området. Her skal du få høre gode historier og smake på god mat. Bondens marked er også med på Gladmat i år, så jeg håper at publikum husker at festivalen kan brukes som matauk. Ta med deg sekk eller bærenett, og kjøp med deg hjem lokale produkter av høy kvalitet!

Her kan du laste ned en pdf av hele programmet. 

Her finner du en nettside med hele programmet på.