Nyheter

Nytt samarbeid med Domkirken

Under sommerens gladmatfestival inviterer vi til «Den glade dåpsdagen» i Stavanger domkirke!

Torsdag 25. juli kl. 14 forvandles Stavanger domkirke til dåpskatedral, og åpnes for «Den glade dåpsdagen». Her inviteres alle som vil til dåp i en oase av lek, høytid og glede.

– Tema for Gladmat 2019 er vekst. Vi vil vise fram det grønne, og vi får assosiasjoner til ord som liv og livskraft, utvikling og bærekraft. Når vi er så heldige å ha en kirke som ønsker å åpne kirkerommet også under Gladmat, synes vi det er kjekt og fint at det blir knyttet til dåpen. Vi gleder oss til å oppleve den stemningen som kirken ønsker å skape. Vi håper mange griper muligheten og blir med på den glade dåpsdagen, sier festivalsjef Maren Skjelde.

I dåpsgudstjenesten feires den hellige handlingen med musikk og glade overraskelser, kombinert med høytidens verdighet og århundrers tradisjoner.

– Dåpen symboliserer vekst og fellesskap som strekker seg over hele verden – og gjennom alle tider. Vi er glade for samarbeidet med Gladmat, for selv om dåpen handler mest om vann og ånd, så er jo også måltidsfellesskapet en viktig del. Kanskje synes du det er stress å lage til et dåpsselskap, kanskje fikk du ikke døpt barnet ditt eller deg selv av andre grunner, kanskje tror du at dåp i kirken er for stivt og høytidelig? Kanskje vil du ha en annerledes dåpsdag? Denne dagen er for deg, sier prest Silje Trym Mathiassen.

Etter dåpen serveres fingermat, smoothies, kaker og is.

Hvem passer det for?

Kanskje du ikke døpte barnet ditt de første månedene, men synes det passer bedre nå? Kanskje du ikke ble døpt som barn, men har tenkt på det som voksen? Kanskje du vil ha en litt annerledes dåpsdag? Denne dagen er for deg. Domkirken inviterer også til dåp i litt roligere former samme dag. I Bispekapellet (rett ved siden av Domkirken) mellom klokken 10 og 13 kan du komme og få en kort, høytidelig dåpsseremoni
for deg og dine.

Hvordan melde seg på?

Vil du døpe deg eller ditt barn denne dagen, eller har du noen spørsmål?

Ta kontakt med kirkens servicetorg på tlf. 51840400 for påmelding og mer info fra prestene Silje Trym Mathiassen og Sølvi Irene Vinnes. Det koster ingenting, alt er inkludert, her er ingen kleskoder, kirken har til og med dåpskjoler tilgjengelig.