Om Gladmat

Om Gladmat

GLADMAT – Norges største matfestival

Gladmatfestivalen er et av landets største kulturarrangement og en av Stavangerregionens sterkeste merkevarer.

Gladmat sitt formål er å fremme publikums interesse for mat ved arrangementer, og vi skal være den viktigste møteplassen for mat og matkultur, regionalt og nasjonalt.

Vi samler fagfolk innen matproduksjon, matforedling og matformidling. Festivalen er et publikumsarrangement og en faglig møteplass, med et bredt program for foodies, barnefamilier, festivalglade, produsenter, fagfolk og serveringssteder.

Festivalen startet i 1998 og trekker opptil 250.000 besøkende i løpet av fire dager. Det er rundt 150 utstillere som representerer produsenter, foredlere og restaurantnæringen. Festivalen får stor oppmerksomhet både regionalt og nasjonalt. Hovedarenaen under festivalen er langs Vågen i Stavanger, men det foregår flere sidearrangement i hele regionen.

Gladmat AS er en non-profit organisasjon, som har Gladmatfestivalen som sin hovedvirksomhet. Gladmat AS er i tillegg involvert i flere matrelaterte prosjekt året rundt.

GLADMAT means «Happy Food» in Norwegian

Gladmat has since its start in 1998 established itself as Scandinavia’s leading food festival. Gladmat is an important ambassador for food culture and enjoyment all year through and aims to be Norways most important meeting place for chefs, food producers, and foodies.

The festival is situated in the heart of Stavanger in the last week of July where about 100 large and small exhibitors offer a taste of both new products and traditional food. During the four days the festival lasts, about 250 000 visitors taste their way around the festival grounds. Competitions, shows and other entertainment make sure that the days are filled to the brim with fun and inspiration.