Oppskrifter TV, kurs og podkast

Pannekaker

Glade småkokker – pannekaker

I denne episoden av Glade småkokker skal vi lage pannekaker med ulike farger 😍 Bli med når Therese fra Fra Hage til Mage og Øystein fra Bellies viser hvordan! Her finner du ingredienser og utstyrslisten: https://www.gladmat.no/pannekaker/

Publisert av Gladmat Fredag 24. juli 2020

Utstyr: 

  • 1 bolle (gjerne en smal og høy, 1 liter, sånn som ofte følger med stavmiksere)
  • 1 stavmikser
  • 1 spiseskje
  • 1 teskje
  • 1 vekt (gjerne digital)
  • 1 stekepanne
  • 2 tallerkener (til å ha de ferdig stekte pannekakene på)

Grønne pannekaker:

  • 100 g spinat
  • 100 g hvetemel
  • 50 g kikertmel
  • 3 dl havremelk
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts salt

Framgangsmåte: 

Alt blandes i beholder med stavmikser.  La stå i 30 min. Stek med margarin eller Berit Nordstrand smøremykt.  Temp 6-7 på induksjon. Begynn med å lage små pannekaker og jo mer du øver jo større og tynnere kan du lage de. Snu pannekaken når den har blitt litt brun på kanten og røren ikke ser våt ut lengre.

Lilla pannekaker:

  • 100 g frosne blåbær
  • 1 banan (100g)
  • 2 ss lønnesirup
  • 100 g hvetemel
  • 50 g kikertmel
  • 3 dl havremelk
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts salt

Framgangsmåte:

Alt blandes i beholder med stavmikser.  La stå i 30 min. Stek med margarin eller Berit Nordstrand smøremykt.  Temp 6-7 på induksjon. Begynn med å lage små pannekaker og jo mer du øver jo større og tynnere kan du lage de. Snu pannekaken når den har blitt litt brun på kanten og røren ikke ser våt ut lengre. Neste gang du prøver denne oppskriften kan du mose bananen med en gaffel så du får en litt mer klumpete røre. (tas i etter stavmikser) Du kan og ha i noen blåbær på slutten.

Gule pannekaker:

  • 140 g mais (1 liten boks)
  • 100 g hvetemel
  • 50 g kikertmel
  • 3 dl havremelk
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts salt

Framgangsmåte: 

Alt blandes i beholder med stavmikser.  La stå i 30 min. Stek med margarin eller Berit Nordstrand smøremykt.  Temp 6-7 på induksjon. Begynn med å lage små pannekaker og jo mer du øver jo større og tynnere kan du lage de. Snu pannekaken når den har blitt litt brun på kanten og røren ikke ser våt ut lengre.

Tynne pannekaker (vanlige)

  • 6-8 pannekaker
  • 120 g hvetemel
  • 40 g kikertmel
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 5 dl oatly ikaffe

Framgangsmåte: 

Alt blandes i beholder med stavmikser. Evt røres sammen med sleiv (skal du røre med sleiv blander du først inn 2 dl melk til ei tykk røre som du sper ut med resten av melken).  La stå i 30 min. Stek med margarin eller Berit Nordstrand smøremykt.  Temp 6-7 på induksjon. Begynn med å lage små pannekaker og jo mer du øver jo større og tynnere kan du lage de Snu pannekaken når den har blitt litt brun på kanten og røren ikke ser våt ut lengre.