Oppskrifter

Laksesalat

Glade småkokker – laksesalat

Ta med barna og lag en nydelig salat med laks, ris, frukt og grønnsaker! Anita fra Norske Kokkers Landsforening – Rogaland og Frode fra Ryfylkekokken viser framgangsmåten. Oppskrift med ingredienser og utstyrsliste finner du her: https://www.gladmat.no/ra-laks-og-sure-ting/Glade småkokker gjøres mulig av Samfunnssentralen og Inge Steenslands stiftelse.🎥 Moxey

Publisert av Gladmat Tirsdag 21. juli 2020

Antall: til 4 voksne eller ca 8 barn

Ingredienser: 

400     gram   skinn- og beinfri laksefilet, fersk, evt. tint.

1          stk       vårløk

1          stk       sitron

1          stk       lime

1          stk       eple – helst norsk

1/2     stk       mango

15       gram   ingefær

1          stk       hjertesalat, vaska og plukket blad for blad

15       gram   pepperrot

2          dl         sushiris ferdig kokt eller 2 dl kokte byggryn

salt

Utstyr:

2 skjærefjøler

8 små skåler til å ha ingredienser i

2 stk kniver

rivjern

1 stor blandebolle (salatbolle)  ca 3 liters størrelse

skjeer

Framgangsmåte: 

Skjær laksen i terningar på ca 1 cm * 1 cm *1 cm

Dryss på ½ ts salt. Press den hele sitronen og limen litt hardt, så deler du den i 2, og skvis ut saften, ha det over laksen. La dette stå i minimum 10 minutter – hva skjer da?

Skjær eple og mango i like store biter som laksen. Ha dei oppi bollen der laksen er, rør rundt.

Skrell ingefær og pepperrot. Riv dette på det fineste på rivjernet. Ha det oppi ilag med laks, eple og mango.

La dette stå ca totalt 15 minutter. Bland dette så med sushiris eller kokte byggryn. Legg det i et glass, ta med på tur og nyt. Eller legg det i hjertesalat –blader. Da blir det nesten som en taco! Kos deg og nyt! Topp gjerne med litt frisk koriander om du har.

Tips: 

Laksen kan byttes ut med hvit fisk. Men da må den fryses først. Unntaket er fersk oppdrettslaks og Sterling Kveite fra Ryfylke.

Noe du kan google; hva gjer at laksen eller hvitfisken skifter farge når den får på seg sitron- eller limesyre?