Bli med å lage to ulike desserter med Glade småkokker!Anita fra Norske Kokkers Landsforening – Rogaland og Frode fra Ryfylkekokken viser deg hvordan.Glade småkokker gjøres mulig av Samfunnssentralen og Inge Steenslands stiftelse.🎥 Moxey
Publisert av Gladmat Lørdag 25. juli 2020
Utstyr:
Litermål, 2 liters gryte. En liten glasskål og en stor glassbolle 2 Visper, slikkepott, tresleiv, 2 t-skjeer og 3 spiseskjeer. Skåler til å servere i.
Ingrediensene holder til 4 barneporsjoner.
Rabarbrakompott:
- 200 g rabarbra
- 100 g sukker
- 1 dl vann
- 1 ss potetmel til jevning, røres ut i 1 ss kaldt vann
- 50 g friske eller frosne jordbær
Framgangsmåte:
Skrell rabarbra og skjær i skiver, ca 2 cm tykke.
Ha rabarbraskrell i en kjele sammen med sukker og vann. Kok opp og skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter uten lokk. Sil av skrellet. Kok opp laken igjen med rabarbrabitene. Kok til rabarbraen er nesten mør, ha I litt potetmel og kok til du ser første bobla.
Settes til nedkjølig før servering. Før servering rører du inn jordbær.
Piska rømme:
- 4 ss seterrømme eller Rørosrømme
- 1 ts sukker
Framgangsmåte:
Pisk rømmen med sukkeret til en lett og luftig krem!
Bruk gjerne havreknaset fra eggedosisoppskriften på denne desserten og.