Oppskrifter

Rabarbrakompott med piska rømme

Glade småkokker – dessert

Bli med å lage to ulike desserter med Glade småkokker!Anita fra Norske Kokkers Landsforening – Rogaland og Frode fra Ryfylkekokken viser deg hvordan.Glade småkokker gjøres mulig av Samfunnssentralen og Inge Steenslands stiftelse.🎥 Moxey

Publisert av Gladmat Lørdag 25. juli 2020

Utstyr:

Litermål, 2 liters gryte. En liten glasskål og en stor glassbolle 2 Visper, slikkepott, tresleiv, 2 t-skjeer  og 3 spiseskjeer. Skåler til å servere i.

Ingrediensene holder til 4 barneporsjoner.

Rabarbrakompott:

  • 200 g rabarbra
  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1  ss potetmel til jevning, røres ut i 1 ss kaldt vann
  • 50 g friske eller frosne jordbær

Framgangsmåte: 

Skrell rabarbra og skjær i skiver, ca 2 cm tykke.

Ha rabarbraskrell i en kjele sammen med sukker og vann. Kok opp og skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter uten lokk. Sil av skrellet. Kok opp laken igjen med rabarbrabitene. Kok til rabarbraen er nesten mør, ha I litt potetmel og kok til du ser første bobla.

Settes til nedkjølig før servering. Før servering rører du inn jordbær.

Piska rømme:

  • 4  ss seterrømme eller Rørosrømme
  • 1 ts sukker

Framgangsmåte:

Pisk rømmen med sukkeret til en lett og luftig krem!

Bruk gjerne havreknaset fra eggedosisoppskriften på denne desserten og.