Nyheter

Sendt til Noma for Gladmatstipend

Tango stakk av med Aftenbladets Gladmatpris i fjor, og med det også gladmatstipendet på 50 000 kroner. Pengene ble investert i utvikling og inspirasjon for restaurantens mellomledere.

Tango-Pål på Noma.

Den kanskje gjeveste prisen av alle under Gladmatfestivalen er Aftenbladets Gladmatpris («restaurantprisen»), som en meget godt trent jury deler ut til restauranten som gir den aller, aller beste opplevelsen under festivalen.

I 2016 vant Tango.  I tillegg til prisen gir Gladmat restauranten et stipend på 50 ooo kroner.

Daglig leder Tommy Raanti var med en gang klar på at prisen skulle komme de ansatte til gode.

– Derfor sendte vi alle mellomlederne våre på inspirasjonstur til København, og vi ville at det skulle ha mer verdi enn bare kos. Restaurantsjef Pål fikk jobbe en full uke på Noma, noe som var utrolig givende for ham. Han fikk mye ny inspirasjon, og også muligheten til å se hvordan ting fungerer i et annet land.

Noma er mange ganger kåret til verdens beste restaurant, og er plassen som framfor noen har satt det nordiske kjøkkenet på verdenskartet. Deres sommelier Mads Kleppe kommer til Kokepunktet dagen før Gladmat starter.

Eirik fra Tango fikk seg en uke på Studio.

– I tillegg fikk kjøkkensjef Eirik og souschef Jeremie dra til hver sin Michelinstjerne-restaurant. Eirik var i en uke på Studio, der han jobba sykt mye. Torsten Vildgaard som driver den er tidligere souschef på Noma. På Studio har han en stjerne, men de prøver å få en til. Jeremie var på Kokkeriet i samme periode. Den drives av broren til Mikkel Shafi (som var på Kokepunktet i fjor. red.anm).

Raanti er veldig godt fornøyd med de tre kollegene han fikk tilbake fra utenlandsoppholdet.

Jeremie fra Tango var på Kokkeriet.

– Restaurantene de var på har annerledes konsept enn Tango.  Vi merker påvirkningen derfra på alle tre som personer. De har ny inspirasjon, har plukka opp mye gode ideer og sett hva som er treden der nede. For oss som ønsker å hevde oss i toppen er det viktig med motiverte og inspirerte medarbeidere.

Gladmatstipendet blir delt ut til en restaurant som har utmerket seg gastronomisk og råvaremessig, og skal brukes til matfaglig utvikling og inspirasjon. Stipendet på 50 000 kroner blir gjort mulig av Inge Steenslands Stiftelse. Inge Steensland (1923 – 2010) var en av Stavangers mest kjente shippinginvestorer, samfunnsbygger og motstandsmann under krigen, og en av Norges mest kjente krigshelter. Steenslands Stiftelse tildeler hvert år midler til allmennyttige formål.

Gladmatsjef Mona Vervik og Aftenbladets restaurantjury bestående av Gisle Steffensen, Kine Hult og Harald Birkevold deler ut den gjeve prisen til Tango-gjengen i 2016.