Nyheter

Takker for seg etter seks år som Gladmat-sjef

– Jeg har hatt en fantastisk tid som leder for Gladmat. Nå er tiden inne for å la noen andre føre festivalen videre.

Det sier daglig leder i Gladmat, Mona Vervik, når hun runder av årets festival ved å takke for seg. Årets festival er den sjuende under hennes ledelse.

De siste årene har Gladmat-festivalen etablert gode faglig møteplasser, nær doblet omsetningen og skapt en robust organisasjon Vervik er veldig stolt av.

– Jeg satte som mål å profesjonalisere driften og å øke det faglige innholdet. Samtidig har vi utviklet gode samarbeidsmodeller med aktører i måltidsbransjen.

Hun er veldig takknemlig for jobben som gjøres av ildsjeler på alle plan:

– Vi har frivillige som løper, løfter, rydder og oversetter. Vi har kokker som stiller opp på kort varsel, og vi har et engasjert styre og publikum som støtter opp. Det har vært en ære å få være en del av dette, og jeg er så takknemlig for alt lagarbeidet som er lagt ned.

Økt profesjonalisering

Det har vært sju somre uten ferie, men med mye god mat og gode opplevelser, konstaterer festivalsjefen. Som daglig leder for Gladmat har hun vært med å etablere blant annet Gladmatretten til 30 kroner, seniorlunsjen, og ikke minst fagkonferansen Kokepunktet. Alle resultater av ønsket om å skape en festival med solid innhold. Mange visjoner har kokt ned til noen gode arrangementer som hun håper lever videre. Tilbakemeldingene på nye Gladmat er gode fra både publikum, bransjefolk og utstillere.

De siste årene har hun også ivret for å innføre er en mer tematisk inndeling av festivalen.  Et eget område for øl, for sjømat og internasjonal mat har gjort det enklere å finne frem for publikum.

– Det har vært viktig for meg at publikum skulle få oppleve helt tydelige konsepter. Jeg ville gi matfestivalen en tyngde som gjør at både fagfolk og besøkende ser på Gladmat som en viktig, interessant og aktuell møteplass, sier Vervik.

Endelig sommerferie

Hun tok over stafettpinnen våren 2011, og ga seg selv et par-tre år på å gjennomføre ambisjonene hun bar på. Men jobben har vært givende, og det har tatt lang tid å etablere nye tradisjoner.

– Det kjennes plutselig, sju festivaler har gått så fort, og det har vært en utrolig spennende jobb. Tenk, jeg har fått være med på fellesvielse for ni par i Domkirken, og iskremkurs. Jeg har spist østers på tv, og jeg har blitt kjent med publikum, kokker og leverandører på veien. For en luksus!

Hva skal du gjøre nå?

– Det har jeg ikke bestemt meg for ennå, men neste år skal jeg i alle fall ha en skikkelig lang sommerferie.