Nyheter

Tema for Gladmatfestivalen 2018 er balanse

Balanse er viktig. For en kokk kan det i det enkle handle om balansen i smak, mellom søtt og salt, mellom tradisjon og nyskapning. I det store, snakker mange om at balanse er selve nøkkelen til et godt liv.

På årets festival ønsker vi å vise at det kan være balanse i naturen, balanse mellom råvarer og smaker, balanse mellom amatørkokken og den profesjonelle, og balanse mellom det vi henter fra naturen og hva vi gir tilbake.

Vi ønsker å vise barn og voksne at vi tror at jo mer du lager og jo mer du smaker, jo mer bryr du deg om hva du får i deg og hvor maten kommer fra. Det er bærekraftig, og det gir balanse.

Vi ønsker oss spennet mellom barn som skreller og proffe som tester nye produkter.

Vi tenker på balanse mellom det trygge, kjente og det nye, spennende.

På Gladmat møter thaien på hjørnet verdensmesteren i kokkelering. Det synes vi gir en fin balanse.

Gladmat har arbeidet for matglede i 20 år, og vi skal fortsett i minst 20 år til. Vi gleder oss til årets festival, og vi håper du vil være med!