Nyheter

Tre nøtter til Gladmat

Gladmat hadde ikke vært mye til festival uten våre magiske samarbeidspartnere. I dag vil vi takke produsentene, de som hjelper produsentene og de som selger produktene til produsentene.

Gjestene har reist hjem. Utstillerne har pakket ned. Måkene har spist opp. Støvet har lagt seg. Nok en Gladmat-festival er overstått, og mer enn alt er vi glade for at vi får lov til å holde på med akkurat det vi gjør.

Det er mange som skal takkes. Å så mange. Omtrent alle i hele Stavangerregionen, og ikke minst en hel haug med folk fra resten av landet. Noen kom til og med fra utlandet for å oppleve Gladmatfestivalen 2019. Men i dag har vi lyst å rette søkelyset mot tre av våre samarbeidspartnere, som med sitt enorme engasjement for mat virkelig gjør sin del av jobben for å skape magiske festivaløyeblikk. Alle gode ting er tre, vet du. Uten disse viktige aktørene i matnæringen hadde vi ikke greid å drive Gladmat fremover i den grad vi gjør i dag.

Primagruppen representerer produsenten, og leverer topp produkter (og stemning) til festivalen år etter år. Prima Jæren har som mål å være innovatøren i den regionale matsatsingen med Jæren som Norges «Provence». Sånt kan vi like.

Felleskjøpet hjelper produsenten med det meste de trenger. De er en ledende aktør innen verdikjeden som går fra jord til bord, og en viktig samarbeidspartner for bonden. Produksjon i vår region dekker om lag 20 prosent av kjøtt, melk og egg-behovet som Norge har, og derfor var det stas at de i februar i år åpnet sitt nye produksjonsanlegg her. Det er faktisk en av Europas største kraftfôrfabrikker. Felleskjøpet er opptatt av forskning, utvikling og dyrevelferd, og vil bidra til en klimavennlig og bærekraftig matproduksjon i et globalt perspektiv.

Og så har vi Coop Norge da. De er kunder av hele regionenes produsenter, og videreformidler flotte produkter til husstander i hele regionen. Coop bidrar til at vi i Gladmat mye bedre kan legge til rette for å synliggjøre kvalitet og mangfold, og det er vi så glade for! Nå drømmer vi om eg enda større torg med hele regionens fantastiske produkter synlig.

Vi er så glade i dere alle tre. Tusen takk!

Maren Skjelde på vegne av hele Gladmat-staben