Gladmat 2017 Nyheter

Utstiller på Gladmat?

Har du et matprodukt eller et konsept du vil vise fram? På Gladmat vil du møte et stort og mangfoldig publikum. Her kan du fortelle din historie, servere din signaturrett eller lansere et nytt produkt. Et unikt sted for å vise seg fram til marked og måltidsnæring.

Gladmat er glade for å motta mange søknader om deltakelse på festivalen, og vil gjerne høre fra deg som vil delta. I vurderingen av søknaden legger vi vekt på at det tilbys et solid matkonsept, og du må være registrert som firma innenfor måltidsnæringen.

Festivalområdet ligger rundt Vågen i Stavanger, og blant Gladmats utstillere finner du et mangfold av små og store aktører, og stander i størrelser fra 9 til over 100 kvadratmeter.

86

Gladmats konsepter

Enkelte områder har definert innhold og en helhetlig utforming – se hvilken arena som passer best for deg!

Torget
Torget i Stavanger gir assosiasjoner til tidligere torghandel med mulighet for å kjøpe med seglokalproduserte matvarer, og møte folkene bak maten du finner i butikkene. Dette ønsker vi å løfte opp i Gladmat. Vi vil ha større oppmerksomhet på den grønne næringen, og vi håper vi ser både drivhus, traktor og grindabygg i sommerens festival. Kurs relatert til det matfaglige budskap og kunnskap om den grønne næringen, jobber vi også med å få på plass til festivalen.

Blågrønt
I temaområdet «Blågrønt» finner du fristelser fra havet og hagen – noen kjente råvarer i nyinnpakning, og mange overraskelser. Her kan du virkelig få smaken av norsk sjømat! Vi har kurs for barn hver dag under festivalen, vi tror det er viktig at de unge deltar aktivt ved å bruke sansene – kjenne, lukte, smake, se. Havets skattekiste og sjømatkurs er sikre vinnere som vi viderefører i sommerens festival.

Smak på verden
Her finner du street food fra hele verden – fra Mexico til Kina, fra Italia til Etiopia. En laid back stemning med en samlende food court i midten hvor man kan sitte ned og nyte smakebiter fra alle verdenshjørner.  Her serveres mat og drikke fra 15 ulike nasjoner på et inngjerdet område med felles sitteplasser. «Smak på verden» er en frisk oase i festivalen – her skal det være godt å være!

Smaken av Norge
Gladmat introduserte i 2018 et nytt konsept, «Smaken av Norge». Gladmat ønsker å bruke det fantastiske utstillingsvinduet festivalen er, til å vise frem enda flere aktører fra hele landet. Vi arbeider for å engasjere de ulike landsdelene for å vise frem sine spesialiteter. Bli med å
gjøre oss synlige som en nasjonal festival! Her kan vi skape bånd mellom produsentmiljøer i regionen og annensteds fra.

Vi gleder oss til å se deg i Vågen!

Alle foto: Liv Ragnhild Lassen (matogurter.blog)

104