Gladmat 2018

Veggisløypa 2018

Her finner du mat som passer for vegetarianere og veganere under årets Gladmatfestival.

Melkefri is, veganske crepes, verdens beste etiopiske kjøttfrie retter, chili sin carne, og vårruller og samosas i massevis. Som Nordens største matfestival er det viktig for oss å ha et tilbud til også de som velger bort animalske matvarer. Sammen med våre utstillere og restauranter har vi et variert tilbud til veggiser under Gladmatfestivalen.

I tillegg til de nevnte under vil det være en del stander som selger ost, vafler, sveler, is og andre desserter som er vegetariske.

Listen er utarbeidet av Mari Hult, som jobber for Gladmat og står bak Norges største vegetar-/veganblogg Vegetarbloggen.no.

Vegansk sjokoladekake hos La Feve på torget.

Utstillere

(listen vil oppdateres med flere retter, samt bedre spesifikasjon om hva som er vegansk eller vegetarisk). 

Alex-maya Company
Skål med oliven (usikkert om disse er veganske)

Buddhist Bodhiyan forening
De står på Nytorget og har ulike retter som passer veganere og vegetarianere: papayasalat, pad thai, stekt ris og vårruller, og de har bilder av maten som viser hva som er i de ulike rettene.

Café Fristelse
Vegansk kuleis er deres Gladmatrett, og som alltid finner du noen fantastisk flotte veganske kaker og desserter hos Fristelse. I tillegg kommer de til å selge en vegansk gryterett, og en frappe laget med soyamelk. De har veganske crepes som du får med bær og/eller sjokolade. Fristelse står helt borterst med Hall Toll.

Oreodessert hos Fristelse, helt vegansk.

Craigs Chili Parlor
Craig er endelig tilbake på Gladmat! I år serverer han chili, og har sin egen Veggie chili til veggisene. Denne er laget av grønnsaker, bønner og krydder, og toppes med cheddarost (si fra om du er veganer så får du den uten). Ved siden av får du hvetetortillas fra Cómo Mexico og Salsa Fresca. I tillegg til dette selger standen et utvalg av hotsauce samt én rød salsa og én grønn salsa, begge fra Salsitas.

Delizia
Her er det masse søtsaker som også veganere kan spise. De byr på veganske crepes, brownies, cookies og selvsagt Delizias nydelige gelato.

Dragon House Hinna
Her er del å velge i, de har både vårrull, stekt ris, stekte nudler og tofu.

Døgnvill
Sautert blomkål med vårløk, chili, trøffelsaus, parmesan, ruccola og gressløk. I restauranten deres på Skagen får du også veganske alternativer.

Eastern nights
De har både falafel og hummus på standen sin (usikkert om falafelen er vegansk og om de har flere retter som passer for veggiser).

Express pizza curry grill kebab
Her har du litt ulike retter for vegetarianere, muligens er noen av de veganske også. Samosa og pakora, ulike naan og chana masala.

Gådjå
Også i år selger Gådjå sin veldig populære klassiker: Vegetar mix som består av to typer linser, kikerter, potet og kål servert med enjera (lefser). (denne er vegansk)

Gådjå står rett ved Stavanger maritime museum og selger blant annet denne retten til 40 kroner.

Horn of Africa restaurant
De har i alle fall Zambusa til 40 kroner (usikker om den er vegansk og om de har flere retter som passer for veggiser).

Il Gelato
Taco-is: En kule spiskummin m/yoghurt overstrødd med knuste tortilla chips. Serves også med en liten kule agurk-sorbé m/chilli og en liten kule mais-is. (vegetarisk)

Indian Tandoori
Dette er en stand som gjør en innsats både for veggiser og glutenallergikere. Gladmatretten deres til 40 kroner kan fås i vegansk utgave, Mumbai Pav Bhaji. I tillegg har de glutenfritt brød tilgjengelig på standen, og flere veganske varmretter med ris + glutenfri veganske dosa waffles. På Streetfoodmeyen har de to veganske retter, Bombay pav bhaji og samosa chaat. De har også en vegansk dal med spinatm samt en kikertrett som heter chole & bhature.

Kitchen & Table Foodtruck
Foodtrucken signert Clarion-hotellene har gode tradisjoner for vegansk mat. I år har de også en spennende rett med seg – Williamsburg Gulrot med tørr-crunchy kikerter, kokosyoghurt, grønnkål og søtpotet.

La Feve / Food and Cake Catering AS
Hos sjokoladeekspertene får du en vegansk sjokolade- og mandelkake, og en vegansk pasjonsfrukt bonbon (praliner).

Los Tacos
På standen deres på Skagenkaien (rett over Dickens) får du taco, burritos og bowls i både vegetarisk og vegansk utgave.

Veganske crepes med bær, frukt og sjokolade hos Fristelse.

Lysefjorden sjokolade
Lyst å snope med deg litt konfekt hjem fra festivalen? Lysefjorden sjokolade har, lite overraskende, et stort utvalg for vegetarianere. I tillegg er sjokoladene «Skrøylå» og «Pilt-Ola» helt veganske.

Pascha restauranter
Her serverer de «cigar börek» – rullet tynn deig med fetaost og persille (vegetarisk). Usikkert om de har flere retter som passer for veggiser. 

Potetoguys Foodtruck
Cheesy  fries (vegetar), plain fries (vegansk)

Sabi sushi
… selger et prett med 10 biter vegetarisk sushi – «Vegetar m/Crunchy».

Vafleriet
Cookie & Cream Dream (vegetarisk)

Zouq
Zouq har flere stands på festivalen, og har tradisjon for å ha veldig bra tilbud til både veganere og vegetarianere. I år får du blant annet vegetarisk samosa til 35 kroner hos Zouq Sandvika.

Gulrot og kikerter hos Kitchen & Table rett utenfor Clarion Collection Skagen Brygge.

Restauranter

Døgnvill
I restauranten på Skagen har Døgnvill flere vegetariske burgere, og en fullvegansk. Du får også vegansk sjokolademousse til dessert.

Groovy diner
Veldig tett på festivalområdet på Torget så serverer Groovy to vegetarburgere i restauranten sin. Begge kan gjøres veganske om du snakker med betjeningen.

N.B. Sørensen
N.B. Sørensen tilbyr en treretters veganmeny og en treretters vegetarmeny i restauranten. Disse må bestilles på forhånd på booking@herlige-stavanger.no

Ostehuset
Ostehuset sentrum har mye vegansk og vegetarisk på menyen, de har også en Gladmatrett til 40 kroner med Lille Aske (ost), grønnsaker fra Brimse og mikrogrønt.

Skagen Restaurant
Skagen har egen vegetar- og veganmeny, inkludert en vegansk dessert.