Nyheter

Vil du være utstiller på Gladmat 2020?

Nå er påmeldingen åpnet!

22. juli ønsker vi velkommen til Gladmat for 22. gang. Besøkende fra fjernt og nært fyller Stavanger sentrum for å handle med seg matskatter hjem, for å se på det myldrende folkelivet, for å smake noe nytt, for å smake gamle favoritter og for å oppleve stort og smått fra festivalprogrammet vårt.

– Vi regner med at cirka 250 000 mennesker fordelt på alle alderstrinn er innom festivalen i løpet av fire dager, og vi i Gladmat er opptatt av å gi dem så gode matopplevelser som overhodet mulig. Derfor må vi ha med oss fantastiske utstillere. Vi ønsker oss produsenter, foredlere og restauranter. Store, mellomstore og bitte små. Vi ønsker oss retter fra hele verden, samtidig har vi lyst å vise fram alle de fantastiske produktene vi lager i Norge, sier festivalsjef Maren Skjelde.

Endring og videreføring for konseptområder

Etter fjorårets festival gjorde hun og prosjektleder Cathrine Selvaag en stor evaluering for å kunne utvikle festivalen videre. Og noen ting blir med videre, mens det noen steder blir litt nytt.

– De to siste årene har vi fått en god økning av lokalmatprodusenter. Det synes vi er utrolig kjekt og nå legger vi opp til at Torget blir arena for alle de produsentene, både regionale og nasjonale. Det blir markedsplass på den øvre delen av Torget, og salg av håndmat på den nedre delen av Torget. Vi gleder oss til å motta søknader fra lokalmatprodusenter! For øvrig i Vågen ønsker vi alle små og store utstillere hjertelig velkommen med søknad, vi er spente på å få vite mer om hva folk ønsker å glede festivalpublikummet med i sommer.

I tillegg til å jobbe med området på Torget, blir også flere av de andre konseptområdene videreført.

– Vi ønsker å videreføre det vi har arbeidet med de siste årene, både Smak på Verden i Pedersgata og Malt & Humle i enden av Skagenkaien. Det kommer et nytt innhold på området nord for Skur 6, det gleder vi oss til å fortelle mer om senere. Blågrønt, med kurs for barna, skal vi også videreføre til neste år.

Nytt bestillingssystem

I selve prosessen om å søke om stand vil også utstillerne merke noen endringer.

– Vi har satt opp et nytt påmeldingssystem for å kunne ivareta bestilling på en bedre måte. Du som utstiller kan logge deg inn og hente ut nødvendig informasjon. Påmeldingsprosessen er forenklet og gjort mer oversiktlig, og forhåpentligvis vil dere oppleve den som informativ og god. Vi har integrert betalingsløsning for å bedre flyten i påmeldingen. Vi legger det opp slik at dere søker om plassering og får bekreftelse på at søknaden er mottatt. Når Gladmat har behandlet søknaden får dere et svar med lenke til betaling. Betalingen må gjøres i sin helhet får å sikre plassen.

Interessert i standplass? Les mer og meld deg på her.