Nyheter

Vinner av Matkulturprisen 2019

Matkulturprisen 2019 utdeles av Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland i samarbeid med Gladmat .

Foto: Jan Inge Haga/Stavanger Aftenblad

Juryen har bestått av: Gisle Steffensen, Bailli Régional for Chaine des Rotisseurs, Maren Skjelde, Daglig Leder Gladmat, Anita Løyning, Oldermann for Kokkenes Mesterlaug Rogaland.

Juryens begrunnelse

Årets vinner har over flere år vært en viktig, og svært aktiv pådriver og kunnskapsutvikler av matfaget i regionen gjennom fremme av høy faglig kvalitet og innsikt både for produsenter, fagmiljøer og publikum i vår region

Videre har de vært aktive med å sette Stavangers og Rogaland på Norges matkart.

En støtte og motivator til alt som har med mat og drikke som kulturutvikling i Stavanger

Det er av stor betydning også for den fremtidige satsning innenfor vårt fag at vi har en sterk og aktiv kunnskapspådriver som brenner for faglig kvalitet på alle nivåer.

Anmeldelse av alt fra gladmatrettene, matpresentasjoner, restauranter og Tour de Frityr mellom Stavanger og Kristiansand har gitt et bredt spekter til brukernes innsikt og økt  kunnskap om hva som finnes innen matkultur.

Årets vinner av Matkulturprisen for 2019 er Stavanger Aftenblads matredaksjon ved Harald Birkevold og Kine Hult.